Rekolte değişmedi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çerkezköy ve Kapaklı'da buğday hasadının sona erdiğini ve rekoltenin geçen yıl oyduğu gibi dekar başına 350-400 kilo ürün verdiğini söyledi.

GÜNDEM 13.07.2016 17:56:00 0
Rekolte değişmedi

Geçen yıl iki ilçede dekar başına 350-400 kilo ürün elde ettiklerini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,"Bu yılda geçen yıl olduğu gibi dekar başı rekoltemizde aynı oldu. Genellikle bu iki ilçemizde hemen hemen her yıl ayni rekolteyi elde ediyoruz. Bu da bölgemizdeki toprak yapısından kaynaklanıyor. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz dışındaki ilçelerde bu rekolte dekar başı 500 ila 600 kilogram oluyor.”dedi.

 

OFİS ALIM YAPMADI
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday taban fiyatını geç açıklamasının çiftçiyi mağdur ettiğini belirten Toprak, "Çiftçiler olarak bu yıl iyi bir taban fiyat bekliyorduk. Ancak beklentimiz olmadığı gibi ofisin taban fiyatı geç açıklaması nedeniylede borcu olan bir çok çiftçimiz  ürününü tüccara vermek zorunda kaldı. İlk zamanlar tüccar 90 kuruşa kadar alım yaptı. Sonra bu fiyatlar 80-85 kuruşa geriledi.Ofisin taban fiyatını 92 kuruş olarak açıklamasından sonra alım yapmaya başladı. Ancak  kısa süreli alım yapıldı ve ofis alımları sonlandırdı.Alımlar durunca çiftçimiz yine tüccara gitmek zorunda kaldı.Bu nedenle ilk hasadın başladığı günlerde 90 kuruşa alım yapan tüccar ofisin alım yapmaması nedeniyle fiyatı indirdi.Bir yıl boyunca canla başla çalışarak emek veren çiftçimiz alın terinin hakkı olan ücreti bu yılda alamadı.Alın terinin karşılığını alamayan çiftçilerimizin bu yılda beklentileri boşa çıkmış olması çiftçiler olarak bizleri üzdü."ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ