Arı üreticisine destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projes

GÜNDEM 13.07.2016 17:55:00 0
Arı üreticisine destek

Sahil Dolgu Alan Amfi Tiyatro yanında gerçekleştirilen dağıtım törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve çok sayıda üretici katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından  konuşmalara geçildi.
Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  "Bitkisel üretim desenimiz, orman ve mera varlığımız dikkate alındığında, dışarıdan gelen 140 bin civarındaki gezginci arıcılara ait kovana rağmen bile 400 bin dolayında arı kovanına daha ihtiyacımızın olduğu hesaplanmaktadır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kesimde tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimizin içinde bulunduğu durumu dikkate alarak “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon” adlı bir proje hazırlayıp uygulamaya koyduk. Türkiye genelinde bir belediye tarafından uygulamaya konulan ilk ve en büyük projemizin bu yıl ikinci dilimini uyguluyoruz. Bu proje ile biraz önce söylediğimiz açığımızı, ihtiyacımızı karşılayacağız. Öte yandan da kurulacak minimum 30 kovanlık 2 bin civarındaki arıcılık işletmesi ile de kırsalda yaşayan ya da ilişkisi olan o kadar çiftçimize de önemli bir gelir kaynağı yaratmış olacağız. Geçen yıl verilenlerle beraber toplamda 2 bin 684 adet kovan dağıtılmış olacak. Bunlar içinde 40 civarında 30 kovana sahip arıcılık işletmesi daha şimdiden tesis edilmiş olacak. Bu projenin çok yönlü faydaları bulunmaktadır. Zaten bizim belediyemiz de sadece ilçe merkezlerinde alt yapı yapmıyor. Köylerimizin, hasat öncesi, tarla yollarının bakımı yapılmış 34 köyümüzün 55000 dekar merasına 1.5 milyon ton gübre atılmak suretiyle ıslahı yapıldı. Özetle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz çiftçimizin de yanında ve hizmetindeyiz.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kovanlar üreticilere teslim edildi.