Karadenizliler şenlikte buluştu

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 13'ncüsü düzenlenen Karadeniz Yayla Şenlikleri renkli görüntüler oluşturdu.

GÜNDEM 12.07.2016 17:46:00 0
Karadenizliler şenlikte buluştu

Karadeniz Mahallesi’nde düzenlenen 13. Karadeniz Yayla Şenliklerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile çok sayıda kişi katıldı.
4 gün boyunca süren Karadeniz Yayla Şenlikleri'nin son gün programında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz "Bu yıl havaların da müsait olmasıyla 4 gün süren şenliklerimizin her gününü dolu dolu yaşadık. Herkese teşekkür ederim."  dedi. Etkinlikte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Karadeniz insanı mertliği ve sertliğiyle tanırız. Dinlerine, dillerine, bayraklarına sonuna kadar sahiptirler ve bu toplumun çimentosu görevini yerine getirirler. Kafalarını koyduklarını sonuna kadar götürür Karadenizliler. Biz Karadeniz insanıyla etle tırnak gibi olduk. Bu şenliklikler vasıtasıyla bizleri bir araya getirenlere Tekirdağ'da Karadeniz Yayla Şenliği düzenleyenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Başkan Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Trabzonspor atkısı takarak stantları gezdikten sonra program sonunda dereceye giren yarışmacılara kupaları verilirken yöresel yemekler de misafirlere ikram edildi.