Kaderin böylesi

Edirne'de yaşayan ve yaz sezonu nedeniyle İzmir'in Çeşme İlçesi'nde barmenlik yapan 35 yaşındaki Çınar Gürses ve arkadaşı Serdar Yalçın, uyudukları dubanın bağlı bulunduğu yerden kopması son

GÜNDEM 11.07.2016 19:13:00 0
Kaderin böylesi

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde uyudukları dubanın bağlı bulunduğu yerden kopması sonucu denize sürüklenerek kaybolan ve 3 gündür aranan 2 arkadaştan Edirne’de oturan 35 yaşındaki Çınar Gürses’in evinde umutlu bekleyiş sürüyor. Oğlunun iyi bir yüzücü olduğunu ve hayatta kalmayı başardığına inandığını söyleyen baba Ahmet Gürses, yetkililerden yardım beklerken anne Rabia Gürses ise oğlunun ölü yada diri bir an önce bulunmasını istedi.
Edirne'den çalışmak için Çeşme'ye giden Çınar Gürses barmenlik yaptığı iş yerinin plajında gece İstanbul’dan yanına gezmeye gelen arkadaşı ile uyudukları dubaların bağlı olduğu yerden halatların kopması sonucu 4 gün önce denizde sürüklendi. Telefonla yardım isteyen iki arkadaşın bulunması için çalışmalar sürerken Çınar Gürses'in Edirne'deki ailesininde umutlu bekleyişi sürüyor. Üç yıl önce bir çocuklarını Tunca Nehri’nde boğulması sonucu kaybeden Gürses ailesi gelecek iyi haber telefonunu bekliyor.

 

İKİNCİ ACIYA DAYANAMAM
Oğlunun iyi bir yüzücü olduğunu boğulduğuna inanmadığını anlatan gözü yaşlı baba Ahmet Gürses, “Ben her gün televizyonun başında, oğlumun bulunduklarına dair müjdeli bir haber bekliyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ölü veya diri, arkadaşıyla birlikte bulunup bizlere teslim edilmesini bekliyoruz. Ben üç yıl önce diğer oğlum Çetin'i  suda boğulması sonucu kaybettim. Onun acısını unutmadan ikinci acıyı yaşamak istemiyorum. İkinci acıya dayanamam. Bir baba olarak yetkililerden konuya daha fazla hassasiyet göstermelerini istiyorum”dedi.

 

MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ
Anne Rabia Gürses ise oğlunun acısına artık dayanacak gücünün kalmadığını, ayakta durmakta zorluk çektiğini söyledi. Oğlu ile en son bayram sabahı konuştuğunu anlatan ve yetkililerden müjdeli haber beklediklerini söyleyen anne Rabia Gürses ''En son Telefonla bayramımızı kutladı. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Biran önce oğlumu bulsunlar, ben bu acıya dayanamam. Zaten diğer oğlumda boğularak öldü, aynı acıyı ikinci kez yaşamak istemiyorum” ifadesinde bulundu.