Oluşan tahribat havadan görüntülendi

Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi'ne bağlı Sazlıdere Köyü'nde geçen Haziran ayında çıkan ve 4 günde kontrol altına alınabilen orman yangınınÄ

GÜNDEM 10.07.2016 16:35:00 0
Oluşan tahribat havadan görüntülendi

İlçeye bağlı Sazlıdere ile Gökçetepe Köyü arasındaki ormanlık alanda, geçen 24 Haziran’da bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangın 4 gün sonra Gökçetepe Köyü’ndeki yerleşim alanına ulaşmadan rüzgarın etkisini kaybetmesiyle güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarına 5 helikopter, 36 arazöz, 17 su ikmal aracı, 7 iş makinesi ve 190 orman işçisi katıldı. Yangında, 40 hektarlık kızılçam ormanı kül olurken, 2 ev, meyve bahçeleri, ekili alanlar ve çok sayıda arı kovanı da zarar gördü. 

 

SAROS'UN AKCİĞERLERİ KÜL OLDU
Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, Saros Körfezi’nin akciğerleri olan bölgede uçuş yaparak, yangın sonrası oluşan tahribatı havadan görüntüledi. Orman yangınında bazı alanların tamamen kül olduğu görülürken, alevlerden en çok genç ağaçların etkilendiği belirlendi. Geçtiğimiz hafta bölgeye giden Edirne Valisi Günay Özdemir, zarar gören alanda teknik incelemenin sürdüğünü ve en kısa sürede ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını bildirdi.