Nüfusu 200 bini aştı

Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi'ne bağlı Erikli Köyü sahili,9 günlük Ramazan Bayramı  tatilcilerin akınına uğradı. Kiralık ev bulamayan tatilciler, ku

GÜNDEM 10.07.2016 16:32:00 0
Nüfusu 200 bini aştı

Kendi kendini temizleyen dünyanın 3 körfezi arasında yer alan Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan ve ‘Mavi Bayrak’ sahibi olan Erikli Köyü sahili, yaklaşık 200 bin tatilciye ev sahipliği yaptı. Otel, pansiyon ve kiralık evlerin tamamen dolduğu köyde, tatilciler plaja kurdukları çadırlarda, şezlongların üzerinde veya araçlarında yatarak sabahladı. Özellikle marketlerde uzun kuyruklar oluşurken, tatilciler duş ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor. Çevre il ve ilçelerden günübirlik sahile gelmeyi tercih edenler nedeniyle yoğunluk giderek artıyor. Sahilde biriken çöpler ise vatandaşları tedirgin ediyor. Buna rağmen tatilciler denizde yüzmeyi, kimisi ise kumların üzerinde güneşlenmeyi tercih etti.

 

TİCARET ODASI BAŞKANI:  AYAKTA BİLE YER KALMADI 
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros Körfezi’nin İstanbul’un tatil merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Tatilci yoğunluğu nedeniyle mevcut kapasitenin 3 katına çıkıldı. Hizmet aksamaları oldu. Otel, pansiyon ve ev sahipleri ile esnaf çok memnun. Ancak altyapı yetersiz. Bu konuda devlet ve yerel yönetimlerin el atması gerekiyor. Balkonlar dahi kiraya verildi. Saros’da ayakta dahi yer kalmadı. Yoğunluk kaos getirdi. Duş, tuvalet ihtiyacı ve biriken çöpler sorun yarattı. Saros Körfezi’nde doluluk yüzde 300’e çıktı. Maalesef Saros Körfezi 'kendi kendini temizleyen deniz' sıfatından, kendi 'kendini batıran deniz' sıfatına büründü."