Kasım'da bitecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kapaklı'ya Karaağaç Mahallesi'nde gerçekleştiriken Karaağaç Kanalizasyon Kollektör Hattı İn

GÜNDEM 8.07.2016 20:02:00 0
Kasım

BÜTÇE BÜYÜKŞEHİRDEN

Nisan ayında Karaağaç Mahallesi’nde düzenlenen törenle temeli atılan Karaağaç Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatı yapım çalışmaları aralıksız sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın talimatı ile Karaağaç Mahallesinin içinden geçen kanalizasyon hattının temizlenmesi amacıyla başlanılan projenin sözleşme bedeli KDV hariç 5 milyon 137 bin 834 Lira olarak açıklanmıştı. Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan projenin finansmanını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sağlarken; işin kontrollük hizmetlerini ise TESKİ üstlendi.

 

7 BİN 650 METRE BORU DÖŞENECEK

Çalışmalar kapsamında 1 adet köprü inşa edilip; çapı 1400 milimetre ve 1200 milimetre olmak üzere toplam 7 bin 650 metre boru döşenecek. Bu sayede, Kapaklı İlçe Merkezinden ve Karaağaç Mahallesinden açıktan dereye verilen atıksular toplanarak Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisine oradan da standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecek. İşin tamamlanmasıyla birlikte Karaağaç Mahallesi’ndeki dereden gelen kötü koku da son bulacak.

 

BU BİZİM AYIBIMIZDIR

Seçimlerden hemen sonra bir sabah kimseye haber vermeden Kapaklı’ya bağlı Karaağaç Mahallesi’ne geldiğini ve mahallenin ortasından geçen derelerdeki rezaleti gördüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu bizim ayıbımızdır dedim ve sorunun en kısa sürede çözümü için talimat verdim. Çok şükür bugün sorunun çözümü kapsamında çalışmalarımız sürüyor. İnşallah çalışmaları en kısa zamanda tamamlayıp, Karaağaç Mahallesi sakinlerini bu çilden kurtaracağız” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ