Çiftçi umduğunu bulamadı

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan buğday taban fiyatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "Açıklanan fiyatlar, desteklemelerin çok alt

GÜNDEM 8.07.2016 19:58:00 0
Çiftçi umduğunu bulamadı

BÖYLE GİDERSE ÇİFTÇİLİK YOK OLACAK

Açıklanan buğday taban fiyatının çiftçinin beklentilerinin çok altında olduğunu belirten Hasan Toprak, “Buğday taban fiyatı beklediğimiz gibi açıklanmadı. Çiftçiler olarak hayal kırıklığına uğradık. En azından 100 kuruş olarak bekliyorduk.  Ancak fiyat 92 kuruş olarak açıklandı. Ramazan Bayramı öncesinde açıklanan bu tavan fiyatı bizleri hiç ama hiç memnun etmedi. Dünya piyasasına bakıldığında açıklanan fiyata itiraz etmiyoruz, ancak girdilerimize hükümet desteği bekliyoruz. Girdiler için yapılan destekler gerçekten çok komik rakamlar. Böyle giderse kısa zaman içinde ülkemizde çiftçilik yok olacak” ifaelerini kullandı.

 

ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKILSIN

Çiftçilerin hükümetten iyileştirmeler bekledişğine vurgu yapan Hasan Toprak, “Girdilerimiz çok yüksek. Yakıtımız, tohumumuz ve gübremiz dünya piyasasına bakıldığında çok pahalı ve bu durum bizi çok zorluyor. Hükümetin girdilere yaptığı destekler kapsamında acilen iyileştirme yapmasını istiyoruz. Aksi taktirde çiftçi perişan olacak. Devletimiz çiftçiye sahip çıkmalı. Taban fiyatları açıklanınca tüccarlar buğday alımını yavaşlattı. Çiftçiye sahip çıkılsın. Aksi taktirde ithal edilen buğday ile iç piyasada ekmek fiyatları 4 kat artacaktır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ