200 dönüm tarla kül oldu

Çorlu'da,  arı kovanlarının bulunduğu arazide çıkan yangın kısa sürede buğday tarlasına sıçradı. İtfaiye ekiplerince güçlükle söndürülen yangında, arı kovanları ve 200 dönÃ

GÜNDEM 7.07.2016 18:43:00 0
200 dönüm tarla kül oldu

İTFAİYE EKİPLERİNE ARICI MASKESİ

Olay Çorlu’ya bağlı Karatepe mevkiindeki arı kovanlarının bulunduğu arazide meydana geldi. Arazide yangın çıktığını gören vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü ve alevler yan tarafta bulunan buğday tarlasına sıçradı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yetersiz kalınca, diğer ilçelerden takviye ekipler istendi. Arı kovanlarının bulunduğu arazide itfaiye ekipleri arılar nedeniyle söndürme çalışması yapamadı. Bunun üzerine itfaiye erleri için arıcı maskesi ve özel kıyafetler getirildi.

 

BİR TARLA KOLAY EKİLMİYOR

İtfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu buğday tarlasındaki yangın söndürdü. Yangında buğday tarlası ve kovanlar tamamen yanarak kül oldu. Tarla sahibi Maksutlu Mahallesi Muhtarı Ali Topuz, yangın haberini alarak tarlaya geldiğinde adeta şok yaşadı. Biçmeye hazırlandığı tarlasının tamamen kül olduğunu gören Topuz, “Yarın biçecektim ama kısmet olmadı. Yazık günah bir tarla kolay ekilmiyor. Söylenecek bir şey yok. Nasıl ve neden çıkmış şimdi bunu araştıracağım” dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Marmara Haber