Boş laflara karnımız tok

Kapaklı Saray Yolu'nun bir türlü bitirilememesine tepki gösteren bölge halkı, "İzmit Körfez'de deniz üstüne 2 bin 682 metrelik Osmangazi Köprüsü'nü yapanlar, burada toprak yolun üstÃ

GÜNDEM 3.07.2016 18:00:00 0
Boş laflara karnımız tok

Yapımı yılan hikayesine dönen Kapaklı-Saray Duble Yolu ile ilgili iktidar partisi milletvekilleri açıklamalarında yolun 2016 yılı sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılacağını belirtirken, vatandaşlar ise çalışmaların ağırdan alındığını ve yolun 2016 yılı içinde hizmete açılacağına inanmadıklarını kaydetti.

 

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

İlk kez 2009 yılında gündeme gelen Kapaklı -Saray arası duble yol yapımı için aynı yıl ihaleye çıkılmış, fakat, yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ihale fesh olmuştu. 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarılan Kapaklı-Saray Yolu’nda 2012 Temmuz ayında 7 kilometrelik kısmında çalışmalar yeniden başladı. Ancak, yaşanan sel felaketinden sonra, yolda ciddi hasarlar meydana gelince, tekrar onarım çalışmaları yapıldı. 2014 yılı Ağustos ayında altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde Devlet Karayolları ekipleri tarafından asfaltlama çalışması başlatıldı; ancak çalışmalar yeniden durdu.

 

VEKİLLER 2016, BAKAN İSE 2017 DEDİ

Onlarca ölümlü, yüzlerce de yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği Kapaklı Saray Yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan bürokratlar, çalışmaların yeniden başlayacağını ve yolun 2015 yılında açılacağını açıkladılar. Fakat yine olmadı. Kapaklı Saray Yolu vatandaşa çile olmaya devam etti. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının ardı arkası kesilmedi. AK Partili Milletvekilleri yolun 2016 yılı sonuna kadar açılacağına açıklasalar da konuyla ilgili CHP’li Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından TBMM’ye sunulan soru önergesine cevap veren dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2012 yılında başlanılan yolun, 2017 tarihinde bitirileceğini belirterek, çalışmaların 2017 yılında tamamlanması hedeflendiğini açıklamıştı. 

 

AÇIKLAMA DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ

Milletvekillerinin ve bürokratların yol ile ilgili yapılan açıklamalarının artık kendilerine inandırıcı gelmediğini belirten bölge halkı “Sürekli ‘çalışmalar devam ediyor’, ‘yakında hizmete açılacak’ şeklinde açıklamalar yapılıyor. Bizim artık boş laflara karnımız tok. Çalışmalar nasıl devam ediyor ki yıllardır bir türlü tamamlanamıyor? İzmit Körfez’de deniz üstüne 2 bin 682 metrelik Osmangazi Köprüsü’nü yapanlar, burada toprak yolun üstüne asfalt seremediler. Yeter artık. Biz açıklama değil, icraat bekliyoruz” diye serzenişte bulundu.