Meclis Ağustos'ta tatil yapacak

Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yönetiminde gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

GÜNDEM 3.07.2016 18:00:00 0
Meclis Ağustos

OKULLAR TATİLLERDE ATIK SU BEDELİNDEN MUAF OLACAK

Toplantının başlangıcında söz alan Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Tüm halkımızın Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik ediyor, geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını da lanetliyorum” dedi. Başkan Baysan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Anaokulu, ilk ve ortaöğretim kurumlarının su faturalarından eğitim-öğretim yapılmadığı tarihlerde katı atık bedeli alınmamasına karar verilen toplantıda Mahalli İdarelere Hizmet Derneği tarafından yurtdışına düzenlenecek imar, şehircilik ve belediye hizmetleri tetkik gezisi için belediye başkanı ve meclis üyelerine yurtdışı izni verildi.

 

CADDE VE SOKAKLARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Çorlu Belediyesi Halk Oyunları topluluğunun yurtdışında yapılacak etkinlikte ilçeyi temsil edebilmesi için yurtdışına gönderilmesi kararlaştırılan toplantıda, Çordaş Çorlu Dağıtım A.Ş.'de Çorlu Belediye Başkanlığı'nın hissesi olması sebebiyle, yapılacak toplantılarda Belediyemizi temsil yetkisi Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a verildi. Cadde ve sokak isimler tespit komisyonu raporu görüşüldü. İlgili komisyon raporu doğrultusunda; Çorlu Belediye Başkanlığı'na ait bulunan Kapalı Yüzme Havuzu'nun adının Mustafa Kemal Atatürk Yüzme Havuzu, Hürriyet Mahallesi Erim Sokak'taki park alanının adının Nazım Hikmet Ran Parkı, Alipaşa Mahallesi Yükselen Caddesi'ndeki park alanının Alipaşa Parkı, Kazımiye Mahallesi Piri Reis Caddesi'ndeki park alanının Memduh Şevket Esendal Parkı, Şehit Yüzbaşı Yücel Kenter Caddesi ile Bülent Ecevit Bulvarı arasındaki Ticaret Odası önündeki 35 metrelik caddenin Şehitler Caddesi olarak belirlenmesine karar verildi. Şeyhsinan Mahallesi'nde bulunan Çiçek Sokak'ın isminin ise Çiçekçi Sokak olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

 

DERECYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Toplantıda daha sonra içkili yer bölgesi tespit komisyonu raporu görüşüldü. 9 mahalleden 16 müracaattan oluşan ve meclise sunulan rapor, komisyon görüşleri doğrultusunda kabul edildi. Çorlu'nun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini fotoğraf sanatını kullanarak anlatmak ve Belediye'ye ait fotoğraf arşivi oluşturmak için düzenlenecek fotoğraf yarışması için dereceye girenlere verilecek olan ödüller belirlendi. Düzenlenecek fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü 10 bin, ikincilik ödülü 7 bin 500, üçüncülük ödülü ise 5 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Önümüzdeki günlerde açılması planlanan Çorlu Belediyesi Kapalı yüzme havuzu için plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanan ücret tarifesi de onaylandı. Ağustos ayında Belediye Meclisi'nin bir ay süreyle tatil edilmesine karar verildi .

 

Marmara Haber