Kapaklı molozlardan kurtuluyor

Kapaklı'da ilçenin muhtelif noktalarından toplanan molozlar ve inşaat atıkları, Büyükşehir Belediyesi'nce tahsis edilen konkasör adlı araç ile geri dönüşüme kazandırılıyor.

GÜNDEM 30.06.2016 19:31:00 0
Kapaklı molozlardan kurtuluyor

İNŞAAT ATIKLARINI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlçemizin muhtelif yerlerinde bulunan inşaat atıkları ve molozları toplayıp, belli merkezlerde biriktiriyoruz. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen mobil konkasör aracıyla bu moloz ve inşaat atıklarını geri dönüşüme kazandırıyoruz. Mobil konkasör aracıyla işlemden geçen inşaat atıkları ve molozlar yol yapım malzemesine dönüştürülüyor. Buradan çıkan malzemeyi de Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yol yapımında kullanacak” diye konuştu.

 

HEM MALZEME TEMİN EDİYOR HEM DE DÖKÜNTÜLERDEN KURTULUYORUZ

“Ne yapıyorsak, Kapaklı halkının daha nezih bir şehirde yaşaması için yapıyoruz” diyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bütün döküntü ve molozları bu alanımıza topladık. Mobil konkasör aracıyla döküntü ve molozlar yol yapım malzemesine dönüştürüyoruz. Buradan çıkan malzemeyi yol yapımında kullanacağız. Bu şekilde bir yandan döküntü ve molozlardan kurtulmuş olacağız bir yandan da yol malzemesini maliyet ödemeden temin edeceğiz. Mobil konkasör malzemenin toprağını, demirini ve yol yapım için kullanılacak malzemeyi ayırıyor” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ