Şoförler TÜVTÜRK istiyor

Şoför esnafının Çerkezköy'de kalıcı TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu (TÜV) kurulmasını talep eden Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, oda üyelerinin haftada bir kur

GÜNDEM 29.06.2016 18:47:00 0
Şoförler TÜVTÜRK istiyor

ARAÇ SAYISI HIZLA ARTIYOR

Şoför esnafının araç muayeneleri için Çorlu, Silivri ve Sinekli’ye gitmek zorund akaldıklarını ifade eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Nüfusu hızla artan Çerkezköy’de ticari araç sayısı da aynı hızla artıyor. Dolayısıyla ilçemizde kalıcı bir TÜV İstasyonu kurulması ihtiyaç haline geldi. Zaten Çerkezköy gibi hızla büyüyüp gelişen bir şehirde hala kalıcı bir TÜV istasyonu olmaması akıl alır gibi değil” dedi.

 

HAFTA BİR MOBİL İSTASYON KURULUYOR

Şerkezköy’deki araç sahiplerinin araç muayenelerini haftada bir ilçeye gelen mobil TÜV istasyonunda yaptırmaya çalıştıklarını kaydeden Mustafa As, “Haftada bir gün hizmet verildiği için muayenesi yapılan araç sayısı 35’i geçmiyor. Muayene yaptıramayanlar da mecburen çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

 

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

Başkan As açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Oda üyelerimiz hafta da bir kurulan mobil TÜV İstasyonu’ndan yararlanamıyor. Dolayısıyla Çorlu, Silivri ya da Sinekli’ye gitmek zorunda kalıyor. Bu durum hem zaman hem de maddi kayıplara neden oluyor. Biz bölgemizde uygun bir yerde kalıcı bir TÜV istasyonun kurulmasını istiyoruz. Yetkili makamlardan mağduriyetimizin giderilmesi için yardım bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ