Toplu taşıma daha güvenli

Tekirdağ'da Toplu Taşıma Sisteminde yeni bir dönem başlıyor. Toplu Taşıma Araçları ile Öğrenci ve Personel Servis Araçlarına, araç takip sistemi ile araç içi kamera sistemi kurulacak.

GÜNDEM 29.06.2016 18:35:00 0
Toplu taşıma daha güvenli

ARAÇ İÇİ KAMERA SİSTEMİ

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin 2016 yılı 6. Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda alınan karar doğrultusunda Toplu Taşıma Araçları ile Öğrenci ve Personel Servis Araçlarına, araç takip sistemi ile araç içi kamera sistemi kurulacak. 

 

DENETİMİ UKOME YAPACAK

UKOME’de Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) kapsamında kullanılacak olan validatör sistemi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılmakta olan araç takip sistemine uyum sağlayacak nitelikte olacak. Büyükşehir Belediyesi yetkisindeki Toplu Taşıma Araçlarının 1 Eylül 2016 tarihine, Öğrenci ve Personel Servis Araçlarının da 1 Nisan 2017 tarihine kadar, taşımacılık yaptıkları araçlarına, araç takip sistemleri ve araç içi kamera sistemlerini kurması gerekecek. Kurulan sistemlerin tamamı, gerekli alt yapının tamamlanmasıın ardından UKOME tarafından denetlenecek.

 

Marmara Haber