Ddenize bir damla atıksu deşarj edilmeyecek

Süleymanpaşa 2.Kısım Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan TESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Yüzeyden 8 metre derinlikte ve zor şartlarda

GÜNDEM 28.06.2016 18:39:00 0
Ddenize bir damla atıksu deşarj edilmeyecek

DERİN KOTLARDA ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ

İller Bankası ve TESKİ Genel Müdürlüğü’nün müşterek olarak kontrolörlüğünü yürüttüğü çalışmalar hakkında teknik bilgiler veren TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İ. Feyzi Ünal, “Yapmış olduğumuz sahil kuşaklama kanalizasyon kollektör hattının uzunluğu 4 bin metredir. Bu iş kapsamında Altınova Mahallesi’nde bulunan ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 istasyonundan başlayarak, askeri alandan devam ederek 780 metrelik kısım tamamlandı. Meteoroloji Müdürlüğü Mevkiinden başlayarak ve Barbaros Caddesi üzerinden devam eden kollektör hattının bin 850 metrelik kısım da Yelken Kulüp önüne kadar getirildi. Kollektör hattımızın sahil dolgu alandaki kısmı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Sahil Park ve Rekreasyon Projesinden dolayı Ocak 2015 tarihinde Portakal Büfe önünden başlayarak kısa bir zaman içerisinde tamamlanmıştı. Şu anda Yelken Kulüp önünden Portakal Büfeye kadar olan 270 metre uzunluğundaki hat inşa ediliyor. Çok derin kotlarda zor şartlarda çalışıyoruz. Daha sonra asfalt kazı çalışması olmaması için aynı zamanda içme suyu hatlarımızı da yeniliyoruz” dedi.

 

NEZİH BİR SÜLEYMANPAŞA’DA YAŞAYACAĞIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı KadirAlbayrak da çalışmalar hakkında yaptığı açıklamalarda “Ne kadar zor koşullarda ve hangi şartlarda çalışıldığını görmenizi istedik. Sona geldikçe Süleymanpaşa kanalizasyon probleminden kurtulacak. Vatandaşlarımıza sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalar tamamlandığında ve Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçtiğinde denize bir damla atıksu deşarj edilmeyecek. Tüm atıksular Altınova Derin Deniz Deşarj tesisinden denize deşarj edilmek yerine ileri biyolojik arıtma tesisinde arıtılarak standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecek. İkinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimizi de önümüzdeki aylarda İstanbul yolu üzerindeki TOKİ civarına yapacağız. Yenice tarafından gelen tüm kanalizasyonu orada arıtacağız. Süleymanpaşa İlçe Merkezinde tam 14 mahallede 1 Temmuz 2017 tarihinde tüm bu çalışmalar tamamlanacaktır. Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanacak ve nezih bir Süleymanpaşa’da yaşayacağız” dedi.

 

Marmara Haber