Trakya'nın ciğerleri yandı

Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi'ne bağlı Sazlıdere Köyü'nde Cuma günü başlayan orman yangını dün akşam saatlerinde güçlükle kontrol altÄ

GÜNDEM 26.06.2016 18:28:00 0
Trakya

Havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ederken, 40 hektarlık kızılçam ormanının yanı sıra, iki ev, meyve bahçeleri, ekili alanlar ve çok sayıda arı kovanı kül oldu. 

Keşan İlçesi’ne bağlı Sazlıdere Köyü’nde otluk alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçrayan alevler Göçketepe Köyü yakınlarına kadar ulaştı. Yangını söndürmek için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Keşan Orman İşlet Müdürlüğü, Çınarlıdere Orman İşlet Şefliği ekipleri 42 arazöz, 4 helikopter, 13 su tankeri, 5 dozer ve 150 kadar orman işçisiyle yangına müdahale etti.

 

RÜZGAR KESİLİNCE KONTROL ALTINA ALINDI 
Söndürme çalışmalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangın söndürme helikopteri 'Alev Kartalı' da destek verdi. Üç gün süren yangın dün rüzgarın etkisini yitirmesiyle kontrol altına alındı. Yangında 40 hektarlık kızılçam ormanı yanarken, 2 ev, meyve bahçeleri, ekili alanlar ve çok sayıda arı kovanı da zarar gördü. Ekiplerin yangının etkili olduğu alanlarda çalışmaları sürüyor.