Kapaklı'ya hastane müjdesi

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda, partililer ile basın mensupları bir araya geldi. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınmasının ardından Kapaklı'daki ün

YAŞAM SAĞLIK 26.06.2016 18:25:00 0
Kapaklı

Özcanlar Köftede düzenlenen iftar programına AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal ile çok sayıda partili ve gazeteci katıldı. Okunana ezanın ardından oruçlar açıldı.
İftarın arından kısa bir konuşma yapan  sonrası AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, iftara katılanlara teşekkür ederek,"Böyle zamanlarda birlik ve beraberlik çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte basın mensupları ile çok daha fazla bir araya geleceğiz” dedi.

 

MUHALEFET ÇARPTIRIYOR
Ardından gazetecilerin soruları cevaplandırıldı.Bir gazetecinin Tekirdağ'a yapılması planlanan Geri Gönderme Merkezi ile ilgili soruya Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Muhalefet maalesef Geri Gönderme Merkezi konusunu çarpıtıyor. Tekirdağ, Avrupa yolunda bir geçiş güzergahı konumundadır. Burada yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen mültecilerin, yakalandıklarında geri gönderme işlemlerinin yapılacağı bir yer yok. Geri Gönderme Merkezi ile bu sorun ortadan kalkmış olacak. Fakat öyle bir algı oluşturmak isteniyor ki! Sanki Tekirdağ'a mülteci kampı yapılacak. Böyle bir durum söz konusu bile değil. Üstelik bu merkezde 170 kişi istihdam edilecek. Bu söylentileri çıkaranlar bu ülkede hiçbir şey yapılmasın istiyorlar. Bu zihniyet 3. Havalimanı’na da karşı çıkıyordu" dedi.

 

TEMELİ AĞUSTOS’TA ATILACAK
Yel, Şehir Hastanesi’nin temelinin de Ağustos ayında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla atılacağını söyledi.

 

SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK
Buğday alım fiyatlarıyla ilgili soruyu ise AK Partili Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün yanıtladı. Tekirdağ çiftçisinin buğday taban fiyatının açıklanmasının sabırsızlıkla beklediğini belirten Akgün, “Fiyatların açıklanması konusunda bizlerin girişimleri oldu. Fakat şu anda Anadolu’da buğday alımları güzel bir fiyattan devam ediyor. Fiyatların düşmemesi adına açıklamayı biraz geciktirdik. Salı günü fiyatlar açıklanacak. Çiftçilerin yüzünü güldürecek bir karar çıkacağından emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

YILSONU BİTKECEK
Bir gazetecinin Kapaklı için bugüne kadar ne yaptınız? sorusunu ise Ayşe Doğan cevapladı.Doğan, Kapaklı’daki hastanede tadilat çalışmalarının başladığını belirterek, “Bu hastanemiz yakında Kapaklı Devlet Hastanesi olarak halkımıza hizmet vermeye devam edecektir. Bununla birlikte yapım çalışmaları hızla devam eden Kapaklı-Saray yolu da yılsonuna kadar tamamlanacaktır. Ayrıca Kapaklı Hükümet Konağı konusunda da önemli yol alındı” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ