Çerkezköy'e de yapılacak

Türkiye'de ilk defa Yalova'da yapılan ve Marmara Haber'in 'Çerkezköy'e ve Kapaklı'ya da yakışır' diye okurlarına duyurduğu bu haberden kısa bir süre sonra, Çerkezköy'de de Satranç Parkı yapılması iÃ

GÜNDEM 23.06.2016 18:12:00 0
Çerkezköy

Türkiye Satranç Federasyonu (TZF) Başkanı Gülkız Tülay, TSF Marmara illeri Bölge Sorumlusu Rafet Gülmez ve TSF Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.  Burada Tülay, İlki Yalova'da yapılan Satranç Parkı projesi ile ilgili Akay'a bilgi verdi.
Çerkezköy Belediyesi olarak son 5 yıldır satranç turnuvaları düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Akay, "Geleneksel hale getirdik. Her yıl üzerine biraz daha koyarak satranç turnuvalarımıza devam ediyoruz. Son yapılan satranç turnuvasını çok güzel geçti. Bu tür organizasyonlarda başarılı olmanın altında tecrübe ve fiziki mekanların yeterliliği yatıyor. Biz 5 yıldır bu organizasyonu yapıyor olmanın tecrübesi ile başarılı işlere imza atıyoruz. Bir yandan da fiziki mekanlarımızı da daha elverişli hale getirmeye gayret ediyoruz.Çerkezköy Belediyesi olarak spora büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bir araya getirmek ve sporda buluşturmak gayesi ile bu yola çıktık. Futbolun dışında bireysel sporlara da ağırlık vermek istedik. Bu doğrultuda satranç sporuna elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

DESTEĞİN FARKINDAYIZ
Çerkezköy Belediyesi’nin satranca verdiği desteğin farkında olduklarını belirten TSF Başkanı Gülkız Tülay, Satranç Milli Takımı’nın şu anda Yunanistan Halkidiki’de Avrupa Okullar Şampiyonası’nda mücadele ettiğini belirterek, “Çerkezköy’den milli Takım’da 2 sporcumuz var. Ece Naz Sönmez ve Efsun Yakut 7 yaş grubu bayanlar kategorisinde mücadele ediyor. Şampiyona devam ediyor. Başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

 

İLKİ YALOVA'DA YAPILDI
TSF olarak Yalova Belediyesi ile birlikte “Satranç Parkı” projesini hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Gülkız Tülay, “Türkiye’nin ilk satranç parkını Yalova’da açtık. Amacımız bu projeyi tüm ülke geneline yayabilmektir. Bununla birlikte ‘Doğru Hamlede Buluşalım’ projemizle de ilkokul 1’inci sınıfa başlayan çocuklarımıza satranç takımı ve satranç öğrenme kitabı hediye ediyoruz. Bu proje, Milli Eğitim müdürlükleri işbirliği ile hayata geçirilen bir projedir. Milli Eğitim Müdürlükleri proje kapsamında çocuklara haftanın 2 saati satranç dersi verilecek. Biz de federasyon olarak öğretmenlere konuyla ilgili eğitim veriyoruz. Amacımız çocuklarımızı mümkün olduğunca erken yaşlarda satrançla tanıştırmaktır” diye konuştu. Ardından Tülay, Satranç Parkı projesini Akay'a anlattı.

 

PROJE ÇOK BEĞENİLDİ
Satranç Parkı projesi ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Vahap Akay, Satranç Parkı projesinin Çerkezköy’de de en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Akay, “Bu sayede hem satranca olan ilgiyi daha da artıracağız, hem de parklarımıza ayrı bir görsellik kazandıracağız. En kısa zamanda Satranç Parkımızı yapıp, sizleri de açılışa davet edeceğiz” diye konuştu. Ardından Vahap Akay’a satranç takımı hediye eden TSF Başkanı Gülkız Tülay, daha sonra kendisi ile satranç oynadı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ