Tepki amaçlı aday olmamış

Çerkezköy Kent Konseyi'nin Olağan Kongresi dün yapıldı, ancak çoğunluk sağlanamadığı için haftaya ertelendi. Kongrede mevcut Başkan Serkan Karagöz, konsey binasının ikiye bölünmesine tepki amaçl

GÜNDEM 22.06.2016 00:01:00 0
Tepki amaçlı aday olmamış

Çerkezköy Kent Konseyi Kongresi'nin Olağan Kongresi dün konsey binasında yapıldı. Mevcut başkan Serkan Karagöz aday olmazken, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe'nin tek aday oldu. Ancak 84 delegesi bulunan Kent Konseyi'nin olağan kongresine  23 delege katılınca çoğunluk sağlanamadı ve kongre haftaya ertelendi. Haftaya salı günü, çoğunluk aranmaksınız kongre gerçekleşecek.
Burada veda konuşması yapan Serkan Karagöz, "Daha öncede açıkladığım gibi Kent Konseyi Başkanlığına aday olamayacağım. 2 yıl benimle birlikte çalışan arkadaşlarıma haklarımı helal ediyorum ve onlarında bana haklarını helal etmesini istiyorum.Bu çatı altında arkadaşlarımızla çok güzel işler yaptık.Kent Konseyimizin karşısına Güzel bir eser kazandırdık.Bu anıt eserin yapılmasına katkı sağlayan kent konseyimizde ki arkadaşlarımızın katkıları büyüktür.Belediyemizde bu eseri yaptırmıştır.Çerkezköy Kent Konseyi olarak burası sivil toplum kuruluşlarının üzerinde olmalı.Buraya Çerkezköy sahip çıksın.Biz bırakıyoruz diye burası başsız kalmayacak.Bizden sonra göreve gelecek olan arkadaşlarımıza gereken yardımı ve desteği vereceğim.”dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANINA KIRĞINIM
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a kırgın olduğunu da sözlerine ekleyen Karagöz, "Belediye başkanımızın desteklerini inkar etmiyoruz. Ona da teşekkür ediyorum. Binamız 600 metrekarelik bir bina. Bunun 440 metre karesi bölünerek  Büyükşehir Belediyesine Kadın Danışma Evi oldu. Oysa İlçemizde bir Kültür Merkezi olmadığı için bizler burada aynı zamanda Kültür Merkezi gibi çalışmalar yaptık.Biz burayı bir Kültür Merkezi haline getirdik. Burada bir çok konferanslar, sempozyumlar ,sergiler, kısacası burada dolu dolu hizmet yaptık.Belediye Başkanımızla birlikte de bir çok  yaptığımız işler oldu.Ama binamızın bölünmesiyle birlikte çalışma alanımız çok daraldı.İşte bu nedenle belediye başkanımıza kırgınım.Tekrar aday olmamam ise  bu nedenle bir tepkidir.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ