Tekirdağ vekil sayısını artırdı

Çerkezköy,Çorlu ve Kapaklı'daki sanayi nedeniyle nüfusu her geçen gün artan Tekirdağ'a, bu artış bir milletvekili daha getirdi. Eğer yapılacak ilk genel seçimlere kadar yaklaşık nüfusu 1 milyona ulaşan

SİYASET 19.06.2016 16:52:00 0
Tekirdağ vekil sayısını artırdı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'nın 5 Şubat 2016 tarihinde gönderdiği 2015 yılı nüfus bilgileri çerçevesinde seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekilleri sayısını belirledi.

 

6 İLİN MİLLETVEKİLİ SAYISI DEĞİŞTİ
YSK'nın açıkladığı illere göre milletvekili sayısında son seçime göre bazı değişiklikler oldu. Son açıklanan illere göre milletvekili çıkarma sayıların Antalya'nın 14 olan milletvekili sayısı 15'e, Kocaeli'nin 11'den 12'ye Tekirdağ'ın 6 olan milletvekili sayısı ise 7'ye çıkarıldı. Nüfus düşüklüğü nedeniyle Isparta'nın 4 olan milletvekili sayısı 3'e, Yozgat'ın 4 olan milletvekili sayısı 3'e, Bayburt'un 2 olan milletvekili sayısı ise 1' düştü.

Buna göre, şuan Tekirdağ, AK Partili Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile CHP'li Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü tarafından parlamentoda temsil ediliyor. Sayının 7'ye yükselmesiyle birlikte Tekirdağ TBMM7ye bir milletvekili daha gönderecek.