Beklenti dekar başına 500 kilo

Çerkezköy ve Kapaklı'da geçtiğimiz günlerde başlayan buğday hasadının ardından, gözler alınacak rekolteye çevrildi. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bu yıl yağışların za

GÜNDEM 15.06.2016 18:56:00 0
Beklenti dekar başına 500 kilo

Bu yıl çiftçilerin yüzünün güleceğini umut ettiklerini belirten Toprak, “Her yıl bahar ayında yağan yağmurlar çiftçimiz için hem iyi hem de risk oluşturmaktadır. Ancak bu yıl baharda yağan yağmur hiçbir risk oluşturmadı ve bu da çiftçikler olarak bizleri çok sevindirdi.Son yağan yağmurlarda mahsulümüze hayat verdi  ve artık hasat günü geldi. Yulaf,arpa ve erken biçilen buğday hasadı yapıldı.Pazartesi gününden itibaren ise düz ara hasat başlayacak.”dedi.

 

90 KURUŞ
Bu yıl Ticaret  Borsa’nın buğdaya 90 kuruş fiyat verdiğini ve ilk ürünü bu fiyattan aldığını belirten Toprak,  “Bölgemizde ilk hasadı gerçekleştiren çiftçilerimizin bazıları borsaya ürünlerini satmışlar ve borsa 90 kuruş fiyat vererek bu fiyattan alım yapmış. Temennimiz bu fiyatın altına düşmesin. Bu fiyatın altına düştüğünde çiftçimiz perişan olur. Ayrıca bu yıl ayçiçeğinde iyi bir rekolte bekliyoruz."dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ