Beğeni topladılar

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kursiyerleri aldıkları Mental Aritmetik ile İşaret Dili kurslarının ardından yıl sonu gösterileri ile sahne aldı. Kursiyerlerin başarılÄ?

GÜNDEM 14.06.2016 17:48:00 0
Beğeni topladılar

Çorlu Belediyesi'nin çocukların beyin gelişimine katkı sağlamak ve toplumun önemli bir kısmını oluşturan işitme engelli vatandaşların iletişim sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacı ile başlattığı Mental Aritmetik ile İşaret Dili kurslarında ilk dönem sona erdi.
Mental Aritmetik Öğretmeni Ebru Aşık ve İşaret Dili Öğretmeni Reyhan Ayrık'ın eğitmenliğinde aldıkları eğitimleri, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Tiyatro Salonu'nda düzenlenen yıl sonu gösterisinde sergileme imkanı bulan kursiyerlerin etkinliği, salonu dolduran aileleri ve yakınlarının büyük beğenisi topladı.

 

BEYİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR
Gösterilerin sonunda sahneye çıkan Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, tüm kursiyerleri tebrik ettiğini belirterek, "Mental Aritmetik, 5-12 yaş grupları arasındaki çocukların beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor. Biz de Çorlu Belediyesi olarak, çocuklarımızın geleceğine katkı sağlamak için böyle bir kurs başlatmaya karar verdik. Ülke genelinde bu tür kurslar elbette ki var. Ancak görünen o ki, bizim kursiyerlerimiz bu konuda çok başarılılar. Kurslara devamlılık özellikle Mental Aritmetik'te çok önemli. Bu istikrarı sağlayan öğrencilerimiz, Ebru Aşık öğretmenimizin de katkıları ile bugün çok iyi performans sergilediler. Şarkı söyleyerek, enstrüman çalarak veya sayı sayarak aynı zamanda toplama ve çıkarma işlemi yapmak bize göre çok zordu. Ama ortada bir gerçek var ki, çocuklarımız bugün bunları başarı ile gerçekleştirdiler. Bu da bize gösteriyor ki, eğitilmiş insanın başaramayacağı şey yoktur" dedi.