Seyyar ayakkabıcı

Edirne'de işleri bozulduğu için dükkanını kapatan Seracettin Erdem, aldığı minibüsü iş yerine çevirip mahalle aralarında gezerek seyyar ayakkabı tamirciliği yapmaya başladı.

GÜNDEM 12.06.2016 16:28:00 0
Seyyar ayakkabıcı

Edirne’de Talatpaşa Mahallesi’nde yaşayan evli 3 çocuk babası, 50 yaşındaki Seracettin Erdem, uzun yıllar işlettiği ayakkabı tamir atölyesini ekonomik kriz nedeniyle kapattı. Dükkan kiralarının yüksek olması nedeniyle Erdem aldığı minibüsü işyerine çevirdi. Ayakkabı tamir sistemlerini koyduğu minibüsü ile mahalle mahalle gezen Seracettin Erdem, “Piyasadan alacaklarımı da tahsil edemediğim için dükkanımı kapattım. Dükkan kiraları yüksek olduğu için minibüsün içine tamir makinelerini koydum. Bir de jeneratör bağladım. Minibüste hem ayakkabı tamir ediyorum hem de bıçak bileyip çaydanlık  tamiri yapıyorum. İşinizi severek ve düzgün yaparsanız ekmeğinizi her yerde çıkarırsınız." dedi.
İşlerinin iyi olduğunu kazandığı parayla 3 çocuğunu okutup ayakta kalmayı mesleğine borçlu olduğunu anlatan Seracettin Erdem,  “İyi sanatkar her yerde ekmeğini çıkarır. Benim kazandığım parayla, bir çocuğum üniversiteyi bitirdi ve yüksek lisansını da yaptı. Diğer çocuğumda askerliğini yeni bitirdi. En küçük olanı da ortaokula gidiyor. Onları buradan kazandığım parayla okuttum.” diye konuştu. Müşterilerin de memnun kaldığı seyyar ayakkabı tamircisi kentte gittiği her mahallede 5 gün kalarak ayakkabı tamiri yanında bıçak bileyip delik çaydanlıkları da tamir ediyor.