Başvuranların yarısı işe girdi

Çerkezköy Belediyesi ile İŞ-KUR işbirliğinde yaklaşık 1 yıl önce belediye bünyesinde kurulan Özel İstihdam Bürosuna bin 100 kişi başvurdu. İŞ başvurusunda bulunanlardan 650'si bir işe yerleş

GÜNDEM 8.06.2016 17:53:00 0
Başvuranların yarısı işe girdi

Özel İstihdam Bürosu’na son 1 yıl içinde bin 100 kişinin başvurduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yapılan başvurular kapsamında firmalarla iletişime geçildi ve başvurular değerlendirilmeye alındı. Değerlendirmeler neticesinde uygun adaylar firmalar ile görüştürüldü ve 650 vatandaşımız iş sahibi oldu."dedi.
Özel İstihdam Bürosu’nun iş arayan vatandaş ile işçi arayan firmalar arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Akay, “Çerkezköy her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Sanayi merkezi olan Çerkezköy’e her yıl binlerce vatandaşımız iş umuduyla göç ediyor. Çerkezköy Belediyesi olarak şehrimizde işsizliği minimize etmek için Mayıs 2015 tarihinden beri Özel İstihdam Bürosu ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bin 100 vatandaşımız başvuru yaptı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 120 firma yetkilisi ile görüştürüldü. Veri tabanımıza kayıt edilen vatandaşlarımızın özgeçmişleri firma yetkililerine iletildi. Firmalar Özel İstihdam Büromuzun kayıt altına almış olduğu 650 vatandaşımıza bünyelerinde iş verdi” dedi.