Öğretmen ve imam tutuklandı

Edirne merkezli 7 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 19

GÜNDEM 7.06.2016 17:41:00 0
Öğretmen ve imam tutuklandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen cumartesi günü Edirne merkezli 7 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenledi. 3 günde sayıları 45’i bulan şüphelilerden ifade işlemleri tamamlanan 19'u dün Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta yaklaşık 8 saat süren sorgularının ardından 19 şüpheliden 10’u serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler N.E., H.İ.K., Ö.A., S.Ö., S.A., A.T., A.S., M.A. ve E.T. ise tutuklamaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.Mahkeme tarafından savunmaları alınan şüphelilerden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni N.E. ve imam H.İ.K., 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla dün gece tutuklandı. Diğer 7 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 ŞÜPHELİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 15 şüphelinin Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade alma işlemleri ise bu sabah tamamlandı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen 15 şüphelinin savcılık sorgularına başlandı. Kalan 11 şüphelinin ise Emniyetteki ifade verme işlemleri sürüyor.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin cemaate yakın dernek ve vakıflarda üye ya da yönetici oldukları, çevrelerinden 'himmet' ya da 'bağış' adı altında topladıkları makbuzu olmayan yüklü miktardaki paraları yurt dışındaki hesaplara transfer ettikleri iddia ediliyor. Soruşturma sürüyor.