Ramazan eğlenceleri başladı

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Geleneksel Mahallede Ramazan Eğlenceleri' Dilaverbey Mahallesi Cumhuriyet Parkı'nda başladı. Fasıl, Kanto, Hacivat ve Karagöz ile Sihirbaz gö

GÜNDEM 7.06.2016 17:29:00 0
Ramazan eğlenceleri başladı

Eski ramazan gecelerinin yaşatılması, Ramazan Kültürü’nün genç nesillere tanıtılması amacıyla başlatılan ‘Geleneksel Mahallede Ramazan Eğlenceleri’nin ilk durağı Dilaverbey Mahallesi oldu. Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen eğlenceye Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ile Hakan İşcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Edirne Belediyesi tarafından geceye katılanlara Ramazan Şerbeti ile çekirdek ikram edilirken, çocuklara ise balon hediye edildi. 
Fasıl dinletisi ile başlayan gece Hacivat ve Karagöz gösterisi ile devam etti. Mehmet Kaya ve Cüneyt İngiz’in canlandırdığı Hacivat ve Karagöz Gösterisi mahalle halkı tarafından büyük ilgiyle izlendi. Ülkü Aşaröz’ün Kanto Gösterisi ise renkli görüntülere sahne oldu. 

“SİHİRLİ ANLAR ÇOCUKLARI ADETA BÜYÜLEDİ” 
Gecenin son gösterisi ise Balkan Şampiyonu İllüzyonist Semih Zafer’in gösterisi oldu. İllüzyonist gösterisini büyük bir merakla izleyen çocuklar zaman zaman sahneye de çıkarak, sihirli anların bir parçası oldu. İllüzyon gösterisinin ardından mahalle halkı sürpriz hediyelerle buluştu. Sahneye çıkan Başkan Yardımcısı Gegeoğlu, “11 ayın sultanı geldi ve bizler yine sizlerin mahallerine misafir olduk. İnşallah bu gece eğlenmişsinizdir. Hepiniz değişik bir tat, huzur yaşamışsınızdır. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi. 
Sandalyelere verilen numaralara göre çekilen kura sonucu bir kişiye fincan takımı, bir kişiye kahve makinesi, bir kişiye duvar saati ve bir kişiye de mis sabunu hediye edildi.