Cumhurbaşkanından Kozuva'ya 'Otel' talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak 2015 tarihinde açılışını bizzat yaptığı Aden Abdulle Uluslararası Hava Limanı'nın işletmeciliğini yapan Çerkezköylü iş adamı Süleyman Koz

GÜNDEM 5.06.2016 18:15:00 0
Cumhurbaşkanından Kozuva

HAVA ALANINDA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Afrika ziyaretinin son durağında, Büyükelçilik Külliyesi açılışı için Somali’ye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Ocak 2015 tarihinde açılışını bizzat yaptığı Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı’nda Somali Devlet erkanı ile hava alanının işletmeciliğini yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve ağabeyi Mustafa Kozuva tarafından karşılandı.

 

İŞLERİN NASIL GİTTİĞİNİ SORDU

Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre görüşme imkanı buldu. Somali Konsolosluğu Hizmet Binası açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çerkezköylü iş adamlarına Somali’de işlerinin nasıl gittiğini sordu. Yaptıkları çalışmalar ve projeleri hakkında Erdoğan’a kısa bilgiler aktaran Süleyman Kozuva, Somali’de hava alanından sonra bir de otel yatırımı yapmayı düşündüklerini ifade etti.

 

DÜŞÜNMEYİN DERHAL BAŞLAYIN

Süleyman Kozuva’nın bu düşüncesine karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Düşünmeyin, derhal başlayın ve hızlı bir şekilde bu projeyi de bitirin” şeklinde talimat verdi. Çerkezköy’de 50 yılı aşkın süredir inşaat yapı malzemeleri sektöründe perakende faaliyetlerini sonlandıran Kardeşler Yapı artık sadece toptan inşaat yapı malzemesi satışı yapıyor. Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, şimdi de Afrika’daki yatırımlarına bir yenisini ekleme hazırlıkları yapıyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ