Öge: Edep dışı

Düzenlediği basın toplantısında yerel ve ulusal gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Kiraz Festivali'nde yöresel halkoyunları yerine Brezilyalı Rio

SİYASET 5.06.2016 18:14:00 0
Öge: Edep dışı

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

İlçe Teşkilat Binası’nda önceki gün saat 13.30’da gerçekleştirilen basın toplantısında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge ilk olarak Ramazan Ayı’nın Çerkezköy başta olmak üzere tüm İslam Alemi’ne hayırlı olmasını diledi. Öge, teşkilat olarak tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunacaklarını kaydetti. Son günlerde yeniden alevlenen ‘Soykırım’ iddiaları hakkında da açıklamalarda bulunan Abdullah Öge, “1915 sözde ermeni soykırım tasarısı Almanya meclisinden geçti. Millet olarak bu iddialara tepkimizi gösterdik. Fakat CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in bu konuda talihsiz bir açıklaması oldu” dedi.

 

YÜCEER TÜRK MİLLETİ’NDEN ÖZÜR DİLEMELİ

CHP’li Yüceer’in sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Bizim geçmişimizde insanları diri diri yakmak yoktur”şeklinde talihsiz bir açıklama yaptı. Bekir Bozdağ’ın tarif ettiği geçmişimiz ile Candan Yüceer’in geçmişi farklı mı? Bu yasa tasarısını bununla ilişkilendirmek çok vahimdir. 1993 Sivas olaylarında o dönem iktidarda DYP-SHP koalisyon hükimeti vardı. Kendi ideolejilerinden,  kendi genel başkanlarından olan Erdal İnönü’nün o dönemin İçişleri Bakanlığı için ‘acemilik dönemime denk geldi’ diye bir sözü var. Bu olayların bir başarısızlığı varsa yine o CHP’nin köklerinden gelen bir başarısızlıktır” diye konuştu. Öge, “Bu ifadeler Candan Yüceer’in bilinçaltında bulunan ideolojik düşüncelerinin bir sonucudur. Bu ifadelerden dolayı neredeyse Almanya’da kabul edilen yasa tasarısını meşru görmek gibi bir algı düşüncesi oluşturmaktadır. Yüceer bu algıyı düzeltmek için geri adım atarak bir an önce Türk Milleti’nden özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

 

SİYASİ AHLAKA YAKIŞMADI

Toplantıda, bir süre önce ULUSDER tarafından düzenlenen Resul Dindar konserinde yaşanan olaylara da değinen Abdullah Öge, “DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, konserde AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirdi. Bu konuşmalar onun haddi değil. Zaten vatandaşlar kendisine gerekli tepkiyi verdi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bu yönde konuşmalarda bulundu. ULUSDER Başkanı Erdal Darçın’nın seçim döneminde kendilerini çok desteklediğini söyledi. Bir dernek siyasi bir partiye seçim döneminde nasıl destekte bulunuyor? Bu ilişki de bize çok enterasan geldi. Önder Aksakal siyaset yapmayacağım deyip ‘Cumhuriyet insanları olarak üzerimize karabasan gibi çökmüş AK Parti hükümetini ortadan kadıracağız’ ifadelerini kullanıyor. Siyaseti yerind eyap. Konser için gelen insanlara böyle söylemlerde bulunmak siyasi ahlaka yakışmaz. Derneğin de böyle bir programda siyasilere söz vermesi hoş olmadı” dedi.

 

HALKOYUNLARI VARKEN RİO DANSÇILARI OLMADI

AK Parti İlçe Başkanı Öge, konuşmasının sonunda Kiras festifalinde yaşanan olaylara değindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın bu sene kiraz festivalinde konser ve şenlikleri iptal ettiklerini söylediğini anımsatan Öge, “Teröre verilen şehitlerden dolayı böyle bir karar aldılar. Fakat bizim kültürümüze ve yaşam tarzımıza uymayan Brezilya Rio dansçılarınına müsaade etmesi, Tekirdağ’ın daha önemli sorunları varken kiraz festivali kortejini çamurlar içerisinde yürütmesini kınıyoruz. Halk oyunları varken, su zamlarıyla insanların cebinden topladıkları paralarla bu tür uygunsuz edep dışı festivali organize etmelerini kınıyoruz” dedi.

 

Haber / Fırat KESKİNKILIÇ