Kovalamaca sonrası yakalandılar

Edirne'de, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen Afganistan uyruklu 23 kaçak yakalandı.

GÜNDEM 3.06.2016 19:14:00 0
Kovalamaca sonrası yakalandılar

Edirne’de polis, Atatürk Bulvarı ile Tarihi Selimiye Camii arkasında kaçakların olduğu yönünde ihbar aldı. İhbarı değerlendiren ekipler, Atatürk Bulvarı yolu üzerinde bulunan buğday ekili arazide bir gurubu kaçarken gördü. Grubun arkasından koşan polisler kısa süre sonra 16 kaçağı yakaladı. Bu sırada  polis Selimiye Camii arkasında yabancı uyruklu vatandaşların olduğu yönünde ikinci bir ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler sırt çantalarıyla bir parkta oturan 7 kaçak daha yakaladı.

 

BULGAR POLİSİ 100 DOLAR İSTEDİ İDİDASI
Yakalanan kaçaklardan Adil Fadılman, ülkelerindeki kötü yaşam şartlarından dolayı Avrupa'ya kaçmak istediklerini bilerterek, "Türkiye üzerinden Bulgaristan’a kaçak geçiş yaptık. Bulgaristan polisi yolumuza devam etmemiz için bizden kişi başı 100 dolar para istedi. Bulgaristan’dan gidemeyeceğimizi anladığımız için Yunanistan üzerinden gitmeyi denedik, bu seferde burada Türk polisine yakalandık" dedi.

Yakalanan 23 kaçak, A sağlık kontrolün ardından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç Barınma Evi’ne teslim edildi.