30 yıllık su sorunu çözüldü

Kırklareli Belediyesi, Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı İçme Suyu Arıtma Tesisinin Revizyon işi ile ilgili ''İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik''s?

GÜNDEM 3.06.2016 19:11:00 0
30 yıllık su sorunu çözüldü

1998 yılından itibaren Kırklareli’nin su ihtiyacını karşılayan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde yapılan kapsamlı çalışma ve raporlamalar sonucunda kum filtrelerde bulunan filtre kumunun değiştirilmesine karar verilmesinin ardından, Revizyon çalışmaları kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış filtre kumlarının değişimine başlandı.Çalışmalar kapsamında kum filtre alt taşıyıcı plakaları, filtre kumunun geri yıkama işlemi için gerekli havalandırma nozullarını taşıyan ve filtre kumunu bir bütün halinde tutan taban yapısını oluşturan Nozul Taşıyıcı Beton Plakalarında tamamının tespit edilen çatlaklardan dolayı sökülerek yenileneceği ifade edildi.
Taşıyıcı plakaların yerlerine yerleştirilmesini takiben geçirimsizliğin sağlanması ve kum filtre yapısının yapısal bütünlüğünün korunması için, plaka aralarına derz yapılmasın ardından ise tesiste revizyonu tamamlanmış bölümlerin sızdırmazlık ve dayanıklılık testleri yapılacağı belirtildi.
Bunun yanı sıra Tesis Ana Deposu ile şehri besleyen Sazara ve Balabanbaba Depolarının su jeti ile temizliği yapılacağı bildirildi. Yeni yapılacak düzenleme ile İçme Suyu Arıtma Tesisinde elektronik sisteme geçilerek anlık olarak suda; Çözünmüş Oksijen, pH, bulanıklık ve klor ölçümü yöneticiler tarafından anlık olarak takip edilebilecek.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaklaşık 4 ay sürecek çalışmalar sonrası Kırklareli’nin içme suyunun ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik ‘sınır değeri doğrultusunda Kırklareli halkına daha kaliteli ve içilebilir su sağlanması, içilebilir kaliteye ulaşmasını amaçladıklarını belirtti.
Kesimoğlu, ‘’Bilindiği gibi bu aylar içerisinde suyumuzda mangan artışı oluyor. Biz de uzun süredir yaptığımız incelemeler sonucunda tesisimizde tadilat çalışması yapmaya karar verdik. Burada yaptığımız çok geniş ve kapsamlı bir çalışma olacak. Yaklaşık 4 ay içerisinde bu çalışmamızı tamamlayarak Kırklareli halkına daha kaliteli ve içilebilir su sağlanması, içilebilir kaliteye ulaşmasını amaçlıyoruz’’ dedi.

 

30 YIL SU SORUNU YAŞANMAYACAK…
Yapacakları çalışmayla 30 yıl su ile ilgili sorun yaşamayacaklarını dile getiren Kesimoğlu ‘’ Tesisimiz içerisinde bulunan binalarımızın tamamını restore ediyoruz. Sistemimizi tamamen yeniliyoruz. Bu çalışma ile Kırklarelimiz 30 yıl su ile ilgili sorun yaşamayacak’’
Şuan hali hazırda Kırklareli Barajından su aldıklarını ancak bu barajın artık ömrünü tamamladığını hatırlatan Kesimoğlu “Kırklareli Barajı artık ömrünü tamamlamıştır. Biz suyumuzu Armağan Barajından alacağız. Devlet Su İşleri burada ishale hattı çalışmasını sürdürüyor. Bu çalışmanın bitmesini bekliyoruz ve konunun sıkı takipçisiyiz”