Türkçe'den Bulgarca'ya geçen kelimeler sözlükte toplandı

Mehmet Türker Acaroğlu'nun hazırladığı 'Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü' lansmanı Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 2.06.2016 19:10:00 0
Türkçe

Tanıtım toplantısına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Bulgaristan Edirne Konsolosu Müzeyyen Uzunova, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Lasmanda Balkan Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan, Mehmet Türker Acaroğlu’nun hayatı ve eserleri hakkında bilgi vererek “Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü”nün hangi aşamalardan geçerek yayın haline geldiğini anlattı.
Rektör Prof. Dr. Yener Yörük Türkiye ve Bulgaristan’ın kültür hayatı için ‘Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü’ önemli bir kitap olduğunu belirttiği konuşmasında Mehmet Türker Acaroğlu’na hocalarımızla birlikte yaptıkları ziyaret hakkında bilgi vererek “Mehmet Türker Acaroğlu’nun 101 yaşında kendisinin bu kadar çalışkan, üretken olmasının herkese örnek olmalı. 101 yaşına rağmen bu kadar berrak bu kadar pırıl pırıl bir beyni daha önce hiç göremedim” dedi.
Rektör Yörük, ardından Acaroğlu’na değerli çalışmasından ötürü teşekkür etti. 
Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Türkiye ve Bulgaristan’ın kökeni yüzyıllara dayanan yoğun bir etkileşiminin bulunduğunu ve bu eserin de bu etkileşimin bir göstergesi olduğunu söyledi. Büyükelçi Murat Ahmet Yörük bu eserin Balkanlar ile ilgili çalışma yapan tüm akademisyenler için yararlı ve ışık tutucu bir eser olduğunu ifade ederek bu eserin ilerde yapılacak araştırmalara da önemli bir referans olacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından katılımcılara “Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü” kitabı hediye edildi.