Çerkezköy 2017'de fiberlenecek

Çerkezköy'de fiber optik hat döşeme çalışmalarına devam eden Vodafone Evde İnternet ve TV Servisleri Direktörü Fatih Oltuoğlu, "İlçeye kadar 35 kilometre, ilçe içinde de 65 kilometre olmak üz

GÜNDEM 1.06.2016 20:28:00 0
Çerkezköy 2017

Vodafone Evde İnternet ve TV Servisleri Direktörü Fatih Oltuoğlu, HTC Telekomünikasyon Geçit Hatları Yöneticisi Şenol Dinkci ve beraberindekiler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş de hazır bulundu.
Çerkezköy’ün, Vodafone olarak fiber optik hat döşedikleri 4’üncü kent olduğunu belirten Oltuoğlu, “Bizim firma olarak dijital dönüşüme liderlik etme gibi bir vizyonumuz var. Amacımız, evlerin, şirketlerin ve bireylerin dijital dönüşümlerine öncülük etmektir. Dünyada ‘dijital dönüşüm’ kavramı çok önceden konuşulmaya başlanmışken; Türkiye’de bu kavramı ilk Vodafone ailesi gündeme getirdi” dedi.

 

100 KİLOMETRE HAT ÇALIŞMASI
Dijital dönüşümün ilk ayağının ‘Geniş Bant Altyapı’ olduğunu sözlerine ekleyen Oltuoğlu, "Türkiye’nin internet erişiminin neredeyse tamamı bakır hat üzerinden sağlanıyor. Bu da belirli bir hız kapasitesi anlamına geliyor. Ülkemizdeki evlerin neredeyse tamamı da bu hat üzerinden internet hizmeti alıyor. Çerkezköy’de birkaç özel şirket hariç, fiber hat kullanımı yoktu. Bu proje sayesinde Çerkezköy halkı hızlı internet ile tanışacak. Bin megabite hıza kadar internete ulaşım imkanına kavuşacaklar. Biz, bütün evlere fiber internet girsin istiyoruz. Bunun için Devlet katkısı da gerekiyor. Çerkezköy halkı dünyada var olan en hızlı internet hattına sahip olacak.İlçeye kadar 35 kilometre, ilçe içinde de 65 kilometre olmak üzere toplam 100 kilometrelik bir hatta fiber optik altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz."ifadelerini kullandı.

 

KAZI ÇALIŞMALARI KASIM'DA BİTECEK
HTC Telekomünikasyon Geçit Hatları Yöneticisi Şenol Dinkci ise kazı çalışmalarının Kasım ayına kadar tamamlanacağını, Çerkezköylülerin 2017 başı itibari ile fiber internet kullanmaya başlayacaklarını ifade etti. 

 

İNTERNET ERİŞİM NOKTALARI OLUŞTURACAĞIZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile  getirdi. Çerkezköy gelişmiş sanayisi nedeniyle sürekli göç alan ve her yıl nüfusu yüzde 10 oranında artan bir ilçe olduğunu belirten Akay, "Biz İstanbul’un arka bahçesi olmak istemiyoruz. Bunun için her alanda halkımıza en kaliteli hizmeti sunma gayretindeyiz. Fiber optik internet de bu çalışmalardan birisidir. İlçemizde bakır hatta bile razı olan bölgelerimiz; şimdi fiber internete kavuşacak. Fiber altyapı projesine TEDES projesi kapsamında girdik. Fiber İnternet altyapı çalışmaları sayesinde TEDES altyapı maliyetinden de kurtulmuş olacağız. İlçemizin belli noktalarında internet erişim noktaları oluşturacağız ve insanlarımız buralarda dizüstü bilgisayarları ve cep telefonları ile ücretsiz internete erişebilecek. Kızılpınar Mahallesi’nde yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı çalışmalarına başlayak. Burada da fiber altyapı çalışmaları gerçekleştirmeyi düşünürseniz, bu sizin için de güzel bir fırsat” dedi. Ziyaretin ardından Akay ve Vodafone yetkilileri çalışmaların yapıldığı yerlerde incelemelerde bulundu.