Dev yatırımın temeli atıldı

Yenilikçi ürünler geliştirip insan sağlığının hizmetine sunmak amacıyla 2013 yılında kurulan TRPHARM, biyoteknolojik ilaç üretim tesisinin temelini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde attı. 45 milyo

GÜNDEM 1.06.2016 20:26:00 0
Dev yatırımın temeli atıldı

Tesisin temel atma törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TRPHARM Yönetim Kurulu Başkanı Alexy Repik, TRPHARM Türkiye Başkanı Tuygan Göker, TRPHARM Genel Müdürü Mehmet Göker, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Gökhan İnce, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Atılım Beton Yönetim Kurulu Başkanı Umut Danış, çok sayıda sanayici katıldı.

BU TESİS, TÜRKİYE’YE KATKI SAĞLAYACAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını TRPHARM Türkiye Başkanı Tuygan Göker yaptı. TRPHARM'nın vizyonunun insan sağlığı olduğunu belirten Göker, "Bütün çalışmalarımızın ve projelerimizin odağında insan vardır. Bu kapsamda dünya standartları seviyesinde bir firma olmayı hedefliyoruz. Bu tesis, Türkiye’ye katkı sağlayacak bir bilimsel merkez olacak. Lisans anlaşmaları altında teknoloji transferi ile yurt dışından getireceğimiz ürünlerin, ülkemizde üretimini gerçekleştireceğiz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. İki yıl önce kurulan firmamızda amacımız Türkiye’ye biyotekneloji sahasında yatırım yapmak. Aynı zamanda Türkiye’de ağır ağır başlayarak Arge yatırımlarımızla belli katkıda bulunmayı hedefliyoruz. En büyük emelimiz, yüksek teknolojik standartlar altında üreteceğimiz bu özel ürünleri bir an önce hastaların ve hekimlerin kullanımına sunmaktır” dedi.

BİYOTEKNOLOJİ, MODERN TEKNOLOJİNİN ÖNÜNE GEÇTİ
TRPHARM Yönetim Kurulu Başkanı Alexy Repik ise, "Biyoteknoloji, günümüzde modern teknolojinin önüne geçmiş durumdadır. Dünyada sağlık genelindeki bozulmalar neredeyse 2 kat artış göstermiştir. Bu durum da bazı tedavi araçlarının gerekliliğini ihtiyaç haline getirmiştir. Bu anlamda tıbbi ihtiyaçların karşılanabilmesi için yeni ilaçların geliştirilmesi, üretilen ilaçların etkilerinin daha da artırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HERŞEYİN BAŞI İNSANDIR
Çok önemli ve hayırlı bir faaliyet için bir araya gelindiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Yasin Aktay, Her şeyin başı insandır. İnsan, siyasetimizin de ekonomimizin de mihverini oluşturmaktadır. 2002’den önce kalitesiz sağlık hizmetleri ve fahiş fiyatlı ilaç fiyatları vardı. Türk halkı bunu hak etmiyordu. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın şiarıyla hareket ettik. Yaptığımız sağlık reformlarıyla Avrupa ve ABD’deki sağlık hizmetlerini aratmayan bir seviyeye geldik” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve TRPHARM yönetimi butona basarak tesisin ilk harcını attı. Temel atma töreni, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulması ile sona erdi.