Akay:Resul Dindar tepkisinde haklı

Çerkezköy Amfi Tiyatro'da Ulusal Gençlik Derneği'nin organizasyonunda düzenlenen ve burada yapılan siyasi konuşmalardan rahatsız olan Karadenizli şarkıcı Resul Dindar, sahneye çıkmama kararı almış, seyircil

SİYASET 31.05.2016 20:27:00 0
Akay:Resul Dindar tepkisinde haklı

Konsere katılan ve burada sahneye çıkarak siyasi konuşma yapmak yerine ünlü şarkıcının seslendirdiği şarkının bir bölümünü söyleyerek sahneden inen ve izleyicilerin alkışını, Dindar'ın da gönlünü kazanan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  konserde yaşananları değerlendirdi. Resul Dindar’ı dinlemek için para verip konser alanına gelen vatandaşlara siyasi söylemlerde bulunulmasının doğru olmadığını belirten Akay, "Çoğu işçi kesimi olan vatandaşlar, 20’şer lira ödeyerek biletlerini aldılar ve aileleri ile birlikte Resul Dindar’ı dinlemek için Amfi Tiyatro’ya gittiler. Saat 20.00’da başlaması gereken Resul Dindar konseri, siyasilerin uzun konuşmaları nedeniyle saat 21.45’te başladı. Dolayısıyla vatandaşlar da haklı olarak tepkilerini ortaya koydu” dedi.
Resul Dindar’ın tepkisini de haklı bulan Akay, “Kendisinin herhangi bir siyasi propaganda altında şarkı söylemek istememesi kadar anlaşılabilir bir durum olamaz. Yaşanan olaylara o da açıklamaları ile tepkisini gösterdi. Ben de yoğun düğün programlarından vakit bulduktan sonra konser alanına geçtim. Kendisinin bir şarkısını mırıldanıp ortamı yumuşatmaya çalıştım. Akabinde Resul Dindar çok güzel bir konser verdi. Fakat konser sonrasında yaşanmasını istemediğimiz olaylar meydana geldi. Sanatçıya çirkin saldırılarda bulunuldu. Bunu yapanları şiddetle kınıyorum” dedi.

 

NE OLMUŞTU?

Çerkezköy Amfi Tiyatro'da Ulusal Gençlik Derneği (ULUSDER) tarafından düzenlenen Resul Dindar konseri öncesi DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve ULUSDER Başkanı Erdal Darçın siyasi konuşmalar yapmış, bu konuşmalara izleyiciler ile Resul Dindar tepki göstermişti.  Konser sonunda ise ULUSDER Başkanı Darçın, Dindar'a hakaret etmişti.