Avukatlara polis merkezinde darp iddiası

Tekirdağ Barosunu kayıtlı 30 avukat, 2 meslektaşının Çarşı Polis Merkezi'nde polis memurlarınca darp edilerek zorla dışarı çıkarılmak istendiğini iddia etti ve Cumhuriyet Savcılığıâ??

GÜNDEM 31.05.2016 20:25:00 0
Avukatlara polis merkezinde darp iddiası

Tekirdağ Barosu avukatlarından Ferhunde Ç. ve Yahya H. iddiaya göre geçen hafta bir müvekkillerinin ifadesine eşlik etmek için Çarşı Polis Merkezi’ne gitti. Karakolda müvekkillin ‘polis görevini ihmal etti’ iddiası üzerine avukatlar polislerden bu durumun tutanağa geçirilmesini istedi. Bunun ardından karakolda görevli polis memurları, ifade odasında bir avukatın yeterli olacağını ve diğerinin dışarı çıkması gerektiğini söyledi. Avukat Yahya H., kendilerini odadan çıkaramayacaklarını bunun hukuksuz bir davranış olduğunu söylemesi üzerine polis ve avukatlar arasında tartışma yaşandı. Çıkmamak için direnen Yahya H., zor kullanılarak nezarethaneye götürülmek istendi ve bu sırada darp edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Olayın duyulmasının ardından Tekirdağ Barosu’na kayıt 30 avukat Tekirdağ Adliyesi önünde toplandı. Çarşı Polis Merkezi’nde görevli olan polis memurları hakkında savcılığı suç duyurusunda bulunan avukatlar daha sonra adliye önünde açıklama yaptı. Avukatlar adına konuşan Tekirdağ Barosu Genel Sekreteri Havva Nalbant Tekin, olayın son derece vahim olduğunu ifade ederek, "Meslektaşlarımız görevlerini yaparken öncelikle güvenliklerinin sağlanacağından, serbestçe savunma hakkını kullanabileceklerinden, işkence görmeyeceklerinden emin olması gerekiyor. O zamana kadar, Çarşı Polis Merkezi bürosunca müdafilik görevlendirmesi talep edildiğinde, bizzat Cumhuriyet Savcısı ve barodan bir gözlemci olmadan adı geçen büroya gidilmesinin sağlıklı ve güvenlikli olmadığı artık sabittir. Bu nedenle ilgili bürodan müdafilik talep edilmesi durumunda, avukat görevlendirmesi yapılmakla birlikte, ifadenin ya bizzat Cumhuriyet savcısı tarafından yada uygun olan bir başka şubede alınmasının gerektiği açıktır" dedi.

'KINIYORUZ VE TAKİPÇİSİYİZ'
Avukat Tekin, baro olarak olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Gücümüzü haktan, kanundan ve halktan alırız. Beyhude uğraşlarla avukatı sindiremezsiniz. Ancak hukuku yaralarsınız. Tekirdağ Barosu buna müsaade etmeyecektir" diye konuştu.
Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı Tekirdağ Adliyesi girişinde alkışlarla olayı protesto eden avukatlar daha sonra dağıldı.