Genç gurmeler gururlandırdı

Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin gurme adayı öğrencileri, Ulusal ve Uluslararası düzeyde yapılan iki ayrı Gastronomi Festivali'nden madalyalar ile döndü.

GÜNDEM 30.05.2016 19:49:00 0
Genç gurmeler gururlandırdı

Öğrencilerin başarılarından dolayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,okulu ziyaret etti ve öğrencilerle bir araya geldi. Doğan, Kubilay ve Erdoğan'ı Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Talat Mutlu karşıladı.
Ziyaretten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Okul Müdürü Talat Mutlu, "Bu yarışmalara katılım amacımız öğrencilerin eğitim gördükleri alanda farkındalık yaratabilmek ve ilimizin ve ilçemizin adını bu yarışmalarda alınan başarılarla güzel bir şekilde duyurabilmekti. Ayrıca hijyen konusunda çok hassasız. Çerkezköy Kaymakamlığı koordinasyonu ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Örnek Gıda İşyeri Belgesini 3 kez üst üste kazanarak kanıtladığımızı düşünüyorum.Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bize maddi ve manevi destek veren herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim"dedi.

ANKARA'YA DAVET ETTİ
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise, Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti ve eğitim ile ilgili her konuda destek olmaya hazır olduklarını belirtti. Doğan, öğrencileri de Ankara’ya davet etti.
Öğrencileri kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, "Okulumuz, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen, biri 11-14 Şubat tarihleri arasında yapılan 14. Uluslararası Gastronomi Festivali ve diğeri Ulusal düzeyde düzenlenen ve 25-27 Nisan tarihlerinde yapılan Bursa Butad 2. Ulusal Gastronomi Festivali olmak üzere 2 yarışmaya, yiyecek içecek hizmetleri dalında katıldı. Okulumuz, 14.sü düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivalinde, 25 ülkenin katıldığı yarışmalarda, Gençler Pratik Ekip kategorisinde yarışmaya katılan 21 ekip arasında bronz madalya kazanmıştır. 2.si düzenlenen Ulusal Gastronomi Festivalinde 30 lisenin katıldığı yarışmada okulumuz, ana yemek, makarna, pizza, tatlı ve balık kategorilerinde yarışmaya katılmış, okulumuz ekip halinde altın madalya kazanarak birinci olmuştur. Toplamda 20 öğrenci ile yarışmış ve 10 altın, 7 Gümüş, 3 Bronz madalya kazanarak katılan bütün öğrencilerimiz başarılı olmuşlardır.” dedi.

MADALYA ALAN ÖĞRENCİLER
Yarışmalara yiyecek içecek hizmetleri öğretmenleri, Suat Adıyaman, Hülya Güner, Nurgül Kurşunlu, İbrahim Balaban rehberliğinde katıldı. Ana yemek kategorisi; Edanur Din,Şule Demir ve Burçak Kara altın madalya, Sevim Bayrak gümüş, Cansu Ballı ise bronz madalya kazandı. Pizza Kategorisinde; Fatma Mervenur Okur altın, Melisa Duran ve Meltem Kandemir gümüş, Zeynep Meryem Kılıç da bronz madalya aldı.Makarna Kategorisinde; İlayda Yaprak Kaya gümüş,İlayda Özdoruk bronz madalya, Balık Kategorisinde Sevda Keleş ve Betül Öksüz gümüş madalya,Tatlı Kategorisinde Buse Aka,Aleyna Aman ve Elif Topçu altın madalyanın, Bahanur Uygurtaş ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Lise Düzeyi Ekip olarak da Fatma Yılmaz,Emine Çifci ve Sena Satar altın madalya aldı.