İki gün kamp yaptılar

Malkara'da bir araya gelen 130 izci, Elmalı Mahallesi'ndeki piknik alanında çadır kurarak 2 gün kamp yaptı. Gündüz etkinlikler düzenleyen izciler, geceleri de ateş başında eğlendi.

GÜNDEM 30.05.2016 19:34:00 0
İki gün kamp yaptılar

DİDİ Ulusal İzci Kampı’na katılan izciler Elmalı Mahallesi’nde bir araya geldi. Kampa İstanbul Beylikdüzü’nün yanı sıra Tekirdağ’ın Muratlı, Malkara ve Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nden gelen 130 izci katıldı. İlçe merkezinde çeşitli etkinlilere katılan izciler, gece ateş yakarak başında eğlence düzenledi. 40 aday izci içinde yemin töreni düzenlendi. 
Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, ilçede izcileri konuk ettiklerini ifade ederek, “Burada gençlere izciliğin ne anlama geldiğini, ne gibi çalışmaların yapıldığını göstermek için toplandık. Trakya’dan bu izci kampına katılım oldu. Bizde Malkara Belediyesi olarak izci kampına destek olduk. Bundan sonra yapılacak etkinliklerde de destek olacağız” dedi.
Kampla ilgili bilgiler veren Malkara 14 Kasım İzci Önderi Barış Akçay, ilerleyen dönemlerde kampı uluslararası düzeyde yapmak istediklerini söyledi. Trakya’nın yanı sıra kampa İstanbul’dan da katılım olduğunu kaydeden Akçay, “Sabah Malkara’dan buraya geldik ve çadırları kurmaya başladık. Ateş gecesinde çeşitli tiyatrolar ve müzikaller hazırlayıp gelen seyircilere sundular. Ateş yakıldı, gösteriler yapıldı. Yemin töreni yaptık. Bizlere bu organizasyonda destek veren herkese teşekkür ederiz. Şuanda ulusal bir izci kampı yaptık, ilerleyen dönemlerde bu organizasyonu uluslararası boyuta taşımak istiyoruz” dedi.