ARGE laboratuarı kuralım

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) Nisan ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Taha Ülker yönetiminde yapıldı. Toplantıda Nisan ayındaki faaliyetler ile gelir giderler hakkında bilgiler verildi

GÜNDEM 27.05.2016 19:27:00 0
ARGE laboratuarı kuralım

BİZDE KURALIM
Toplantıda Nisan ayı gelir giderlerinin bilgilendirilmesinin ardından  Meclis üyesi Muharrem Yamaç, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin Almanya’daki Hannover MESSE 2016 Fuarındaki izlenimleri ve fuar hakkında bilgiler verildi. Almanya'nın  ULM kentindeki üniversiteyi de ziyaret ettiklerini belirten Yamaç, "Buradaki ARGE laboratuarının aynısını bizlerde yapabiliriz. 500 bin Euro’ya mal olmuş ve sanayiciler de destek olmuş.Bizde böyle bir laboratuarı oda olarak gerçekleştirebiliriz.”dedi.

 

İKİ ODA BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Yamaç'ın konuşması üzerine söz alan meclis üyesi Rahmi Yılmaz, "Böyle bir yatırım bu paraya biraz zor olur. 500 bin Euro'ya kurulacağını sanmıyorum. Ancak Çerkezköy ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odaları birlikte hareket ederse, yada Trakya’daki tüm odalar birlikte bu işi yaparsa gerçekleşebilir."dedi. Bunun üzerine Meclis Başkanı  Taha Ülker, "Bu üniversite ve Odalarla birlikte yapılırsa daha iyi olur düşüncesindeyim." dedi.

 

3 İLÇEDE YEMEKLERİ VERELİM
ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ise, meclis toplantısında  bu yıl yapmayı planladıkları toplu yemeklerle ilgili düşüncesini meclise sundu. Oda'nın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerine hizmet verdiğini belirten Kozuva, "İlçemizde binlerce kişiye hizmet verecek bir lokanta yok. Bu nedenle ben yemekleri üç ilçede verelim diyorum. Paramız buralarda kalsın. Ayrıca, Saray,Kapaklı ve Çerkezköy’de yemek verdiğimiz yerlerde vergi  ödüllerini de odamız üyelerine bu yemeklerde plaketlerini takdim edelim.”dedi.

 

AYNI ÇATI DAHA İYİ OLUR
Kozuva'nın teklifine Meclis Başkanı Taha Ülker ise, "Tüm oda üyelerinin aynı çatı altında olmaları daha iyi olur diye düşünüyorum."karşılığı verdi. Bu konunun yönetim tarafından görüşülerek meclise daha sonra bilgi vermesi kararlaştırıldı.

 

Haber / Gökhan TEKER