Önce masada yapıldı

Tekirdağ Afet Müdahale Planı (TEKAMP)'nın uygulanabilirliğinin artırılması, ana ve destek çözüm ortağı kurumlarda farkındalık oluşturulması, yerel düzey hizmet grubu operasyon planlarıâ€??

GÜNDEM 27.05.2016 19:10:00 0
Önce masada yapıldı

Vali Enver Salihoğlu’nun başkanlığında ve TEKAMP’ta görevli tüm hizmet gruplarının katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, açılış konuşması İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Erol tarafından yapıldı. Recep Erol “Masabaşı Tatbikatı” hakkında geniş bilgi verdi. Recep Erol konuşmasında, Masabaşı Tatbikatı’nın ardından ileri bir tarihte uygulamalı tatbikatın da gerçekleştirileceğini belirtti.
AFAD Müdürü Recep Erol’un konuşmasının ardından hazırlanan senaryoya uyumlu bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatın ardından fikir alış verişi yapıldı. tatbikatın ardından konuşan Vali Enver Salihoğlu, "4 servis, 26 hizmet grubu, 4 bin 450 kişi bin 848 araç, 13 kamu kurumu ve 1 sivil toplum kuruluşu gibi çok geniş bir alanı ilgilendiren bu planın, önce masa başında daha sonra da alanda yapılacak tatbikat ile varsa eksikliklerinin tespit edilmesi ve eksikliklerin giderilmesi sağlanacaktır. Umarım ilimizde böyle bir olay yaşanmaz ama yaşanırsa hazır olmamız gerekmektedir. Bu planların hazırlanmasında emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.