Bakanlık yatırım için 558 bin lira istedi

Çerkezköy-Veliköy yolunu ışıklandırma çalışması yapmak isteyen Çerkezköy Belediyesi'nden yolun sorumluluğu üzerinde olan karayollarının 158 bin 400 lira para talep etmesi gündemdeki yerini korurken,

GÜNDEM 26.05.2016 18:39:00 0
Bakanlık yatırım için 558 bin lira istedi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, beraberindeki Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile birlikte haber tesislerini ziyaret etti. Başkanları Marmara Haber Gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş karşıladı. Albayrak, haber ailesine bağlı Marmara ve Çerkezköy Haber gazetelerini takip ettiğini söyledi.
Çerkezköy'de yatırımların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Albayrak, Karayolları Müdürlüğü'nün Çerkezköy Belediyesi'nin yapmak istediği  Veliköy yolu üzerideki ışıklandırma çalışması için 158 bin 400 lira para istemesini eleştirdi. Kendisinin de böyle bir taleple karşılaştığını belirten Başkan Albayrak, "Büyükşehir Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 11 ilçeye 11 okul yapıyoruz. Bu okulların yapımı için de 56 trilyon para harcayacağız. Bu arada hangi okuldan talep geldiyse, bakım onarım konusunda her türlü yardımı yapıyoruz. Aynı şekilde cami ve Cem Evleri'nde de yardımlarda bulunuyoruz."dedi.

 

PARAYI YATIRIM İÇİN VERDİM
Saray ilçesi'nde bir mezbaha kurmak istediklerini belirten Başkan Albayrak, "Mezbahane için her şey hazır. Arazinin üzerinde şerh varmış. Belediyenin de tapulu arazisi. Milli Eğitim 'kullanabilir  diye.'. O şerhi kaldırabilmek için benden Milli Eğitim Bakanlığı 558 bin lira para istedi. Parayı verdim çünkü yatırım yapmak istiyorum. İstenen parayı vermeme rağmen hala şerh kalkmadı ve gelen bir yazıda yok. Parayı geri almaya çalışıyoruz. Parasında değiliz. Yazı gelsin yatırıma başlayalım. Yazı gelse formaliteleri tamamlayacağım.Ancak ben yatırım yapıyorum buraya, niçin bizden para alıyorlar.Bunu anlamış değilim."dedi.