Çerkezköy'e sahip çıkılsın

Çerkezköy'deki su taşkınlarını önlemek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı TESKİ tarafından 6 milyon 935 bin 116 liraya mal olan 'Çerkezköy İmar Sahası Taşkın Koruma

GÜNDEM 26.05.2016 18:39:00 0
Çerkezköy

Gazi Osman Paşa Mahallesi Camii önünde düzenlenen açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yatırımla ilgili konuşmayı TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptı.
Çerkezköy’ün su taşkınlarına maruz kalan bir yer olduğunu belirten TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Bu soruna çözüm bulmak için iki proje geliştirdik. İlk etapta dereler üzerine 4 köprü ve bir menfez yaptık. Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’ ihalesi kapsamında iki güzergahta çalışma yapıldı ve çalışmalar 6 ay önceden tamamlandı."dedi.
 

7 MİLYON YATIRIMI TOPRAK ALTINA GÖMDÜK
Çerkezköy’ün taşkın probleminin bugünün değil, yılların meselesi olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Altyapı işi kolay iş değil. Bence bu yatırım vatandaşımız açısından en önemli yatırımlardan biri. 7 milyon lirayı bu toprakların atına gömdük, üzerini kapattık ve Çerkezköylü vatandaşlarımızı taşkın sorunundan kurtarmayı hedefledik. Bugünün değil, yılların yok sayılan meselesini Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ İle birlikte hallettik. Emeği geçen herkese çok teşekküre ederim” ifadelerini kullandı.

 

10 YIL NEREDEYDİNİZ?
Çerkezköy Kolektör Hattı İnşaatı Kanalizasyon İhalesin de yapıldığını belirten Başkan Vahap Akay, "Kızılpınar’da yaşayan hemşerilerimizin sıkıntılarını da çok yakın zamanda çözmeye başlıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çevre felaketine de son vereceğiz. ‘Çevreyi görmüyorsunuz?’ diyen arkadaşlara sesleniyorum. 10 yıldır neredeydiniz? Biz bu sorunu gördük ve son veriyoruz. Hiçbir şeye kayıtsız değiliz ve buna da kayıtsız kalmayacağız.Ayrıca Ambardere’nin kanalizasyon çalışmaları da önümüzdeki yıl başlayacak. Kızılpınar ve Ambardere’de alt ve üstyapı çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızı rahatlatacağız" dedi.
 

DESTEK İSTİYORUZ
Çerkezköy’ün nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çeken Akay, "Bu artışa göre ihtiyaçlar da büyüyor. Devlet yatırımlarını istiyoruz. Elektrik altyapısının halledilmesini istiyoruz. Sayın Kaymakamımızın büyük uğraşlarıyla oluşturulan Okullar Bölgesi var. Oraya destek istiyoruz. Vazifesi olmadığı halde Büyükşehir Belediyemiz Kızılpınar’da okul temeli attı. Biz bunu yapıyorsak sorunun esas sorumluları da harekete geçmeli" ifadelerini kullandı.
 

780 GÜNDÜR GÖREVDEYİZ
780 gün önce göreve geldiklerini hatırlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "29 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından Çerkezköy’e ilk gelişimde sağanak yağış vardı. İlçeyi çizme giyerek gezdik ve Çerkezköy’ün sorunla noktalarını Belediye Başkanımız Vahap Akay ile dolaştık. Bu görüntü beni çok rahatsız etti ve bir dönüm noktası oldu. Bunun Çerkezköy’ün kaderi olmaması gerektiğini belirterek, hemen tedbir alınması talimatını verdim. Bugün o tedbirler alındı ve bundan dolayı çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

SİYASİ YATIRIM DEĞİL
Yerel yönetimlerin, Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının ve ona bağlı kurumların yaptığı yatırım ve hizmetlerin bir siyasi partinin yatırımı ve hizmeti olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, “Bu açılışta tüm milletvekillerimizi, tüm siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarını aramızda görmek isteriz. Gelsinler vatandaşın oyları ile seçilen yerel yönetimlerin hizmetlerini sahiplensinler. Yapılan bu hizmet, bu başarılar ne benim, ne de Vahap Akay’ın başarısı, hizmeti. Bu hizmet ve başarılar tamamen vatandaşlarımızın, sizlerin eseri” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ‘Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’nin açılış kurdelesi katılımcılar tarafından dualar eşliğinde kesildi.