Kızılpınar'ın kanalizasyon sorunu çözülüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Kolektör Hattı yapım çalışmalarının Haziran ayı içinde başlayacağını söyledi. TESKİ tarafından yapılacak olan bu hatla birlikte,

GÜNDEM 25.05.2016 17:35:00 0
Kızılpınar

Kzılpınar Kolektör Hattı projesi yapım ihalesine 60 firmanın katıldığını belirten Belediye Başkanı Akay, “İhale sonuçlandı. Yüklenici firma 10-15 Haziran tarihleri arasında ilk kazmayı vuracak. Bu, yaklaşık 25 milyon liralık bir projer. Kızılpınar Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattını toplayıp, arıtma tesisine taşıyacak olan 70 kilometrelik kolektör hattı için çalışmalara başlanacak. Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi beklentiler içinde olduklarını biliyoruz. Kızılpınar’daki vatandaşlarımız ‘Biz üvey evlat mıyız?’ diye soruyorlar. Daha önceki belediye döneminde bir içme suyu hattı yapıldı ve insanlar büyük sıkıntılar yaşadı. Biz kolektör hattı çalışmalarını 1,5 yıl içinde bitireceğiz” diye konuştu.

2017'DE KIZILPINAR'IN ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK
Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışmaları etap etap yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 8 büyük caddeyi asfalt programına aldırdık. Kolektör hattının bu 8 caddeden geçmesi durumunda, kolektör yapım çalışmalarının bittiği yerin üzerini hemen kapayıp, yol ve kaldırım yapım çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Böylelikle 2017 sonu itibari ile Kızılpınar’ın altyapı adına sorunu kalmayacak”