Evde temizlik hizmeti başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 'evde temizlik hizmeti' projesini 11 ilçede hayata geçirdi. Proje kapsamında, görevlendirilen ekipler, bakıma muhtaç kişilerin evinini temizliğini yapıyor.

GÜNDEM 25.05.2016 17:27:00 0
Evde temizlik hizmeti başladı

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünün öncülüğündeki iki ekip, il genelinde hizmet vermeye başladı. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik ve beden gücü yetersiz olan vatandaşlar için hazırlanan proje ise 11 ilçede başladı. 123 evde başlayan projenin, başvurular ve ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ile kapsamı genişleyecek.
Her insanın sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatına devam etmesi gerektiğini ve bundan dolayı da yerel yönetimlerde sosyal belediyeciliğin çok önemli olduğuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarla sürekli koordinasyon içindeyiz. Ayrım yapılmaksızın engelli ve yaşlı vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Engelsiz Kent Marka Şehir Tekirdağ oluşana kadar durmadan ve yılmadan çalışacağız."dedi.