MHP kongreye gidiyor

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararın onadı. Bu kararla, MHP kurultaya gidiyor.

SİYASET 24.05.2016 16:37:00 0
MHP kongreye gidiyor

Yargıtay, olağanüstü tüzük kongresi yapılması için çağrı heyeti görevlendirilmesini hukuka uygun buldu. Kararın oybirliği ile verildiği öğrenildi.

MHP GENEL MERKEZİ TEMYİZ ETTİ
Muhaliflerin davası üzerinde 8 Nisan’da, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP Büyük Kurultayı’nın tüzük değişikliği gündemiyle Olağanüstü Toplantıya Çağrılması konusunda Üç Kişilik Kayyım Heyeti görevlendirilmişti. Bu karar MHP Genel Merkezi’nce Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi’nde temyiz edilmişti. Temyiz dilekçesinde mahkeme kararının bozulması talep edilmişti. Daire, Ankara siyasetinin kilitlendiği kritik kararını bugün verdi. Yargıtay’da kaybeden MHP Genel Merkezi oldu. Çağrı heyeti 15 Mayıs’ta yapılamayan kongre için yeni tarih belirleyecek.
3 HAFTAYA İHTİYACIMIZ VAR
MHP genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, kararla ilgili olarak, “Türkiye siyaseti ve MHP’nin önü açılmıştır. kurultay için 3 hafta kadar bir süreye ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.
26 HAZİRAN YADA 10 TEMMUZ'DA
Yargıtay kararının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın basın toplantısı düzenledi. Yalçın, "MHP yargı kararlarına saygılıdır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da saygıyla karşılamış olduğumuzu belirtmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüz genel başkanımıza vermiş olduğu yetkiye dayanarak sayın genel başkanımız bir karar almak suretiyle 26 Haziran ya da 10 Temmuz tarihlerinde MHP'yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı başkanlık divanına bilahare MYK’ya taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da kongre yapılması için salon kiralanmıştır. Tüzük kongresi değil genel başkanlık seçimli kongre…" diye konuştu.Yalçın, kongrede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aday olacağını dile getirdi.