Rölyef kursunun yılsonu sergisi açıldı

Çerkezköy Belediyesi'nin Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve Kent Konseyi işbirliği ile düzenlediği Kültür Sanat Kursları arasında yer alan Rölyef Kursu'nun Yılsonu Sergisi, Çerkezköy Kent K

GÜNDEM 23.05.2016 19:19:00 0
Rölyef kursunun yılsonu sergisi açıldı

Çerkezköy Kent Konseyi’nde gerçekleşen yılsonu sergisinin açılışına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile eşi Müjgan Karagöz ela siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

ÇOK SAYIDA KUR AÇTIK
Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Kent Konseyi olarak iki yıldır vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın destekleriyle birçok kurs açtıklarını ve faaliyetlerimize devam ettiklerini söyledi.

KURSLARDA BULUŞALIM
Çerkezköy’de, özellikle kadınlardan oluşan kursiyerlerle bir arada bulunmaktan gurur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çeşitli kurslar açarak onları bir araya getiriyoruz. Çerkezköy Belediyesi bünyesinde açılan Mahalle Evleri’ne katılımların artmasını istiyorum. Kurslarımızda buluşalım. Çerkezköyümüzün konuşmaya, iletişime ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu uğurda her geçen yıl, üzerine koyarak devam ettiğimizi düşünüyorum."dedi.

KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HERŞEY ÇOK GÜZEL
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, YAPTIĞI KONUŞMADA, "Bu emeği, alın terini, gelenekleri bizlerle paylaşmanızdan dolayı mutluluk duyuyorum. Bizler, eğitime, kültüre, sanata çok önem veriyoruz. Bu tarz etkinliklerin gerçekleşip, böylesine güzel sonuçların alınmasıyla gurur duyuyorum. Kadın emeği de gerçekten çok önemli. Kadın elinin değdiği her şey gerçekten çok güzel."ifadelerini kullandı. 

KENDİLERİ BİLE KULLANMAZDI
Kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Mesleğe başladığım ilk yıllarda Halk Eğitimi Merkezlerinde açılan kurslarda hanımlarımız uydurma çiçekler yaparlardı ve bu ürünleri kendileri bile kullanmazlardı.Fakat şimdi Halk Eğitimi Merkezleri önemli bir noktaya geldi. Bu tür etkinlikleri Belediyelerimizin katkılarıyla devam ettirmek çok önemli. Kent Konseyimize, Belediyemize ve Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum."dedi.
Konuşmalarının ardından protokol üyeleri, serginin açılış kurdelesini kesti. Vali Salihoğlu ve Kaymakam Kubilay’a Osmanlı motiflerinin yer aldığı tablolar hediye edilirken, diğer protokol üyelerine ise Atatürk ve Türk Bayrağı motifli rölyefler takdim edildi. katılımcılar ise sergiyi gezerek, el emeği ürünleri tek tek inceledi.