Selimiye Kültür ve Sanat Merkezi açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Edirne'deki Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen 'Selimiye Sanat Merkezi Projesi' tamamlandı.

GÜNDEM 23.05.2016 18:57:00 0
Selimiye Kültür ve Sanat Merkezi açıldı

Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından proje ile ilgili tanıtım sunumu izlendi.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, eğitime verilen öneme vurgu yaptı. Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Ajans olarak sadece altyapı projelerine, özel sektöre destek vermiyoruz. Bizim önceliğimiz insanı merkeze alan bir kalkınma modeli. Bu kapsamda kurumlarımızdan gelen eğitim projelerini çok önemsiyoruz ve bu projeler her zaman destek oluyoruz.Bugün açılışını yaptığımız bu projede olduğu gibi az bir bütçeyle büyük işler başarmamız mümkün. Öğrencilerimizin, gençlerimizin eğitim-öğretim ortamlarının iyileştirilmesi, kendilerine özgüveni ve özsaygısı olan bir birey olarak hayata atılmaları için her türlü desteği vermeye de hazır olduğumuzu belirtmek isterim.‘Selimiye Sanat Merkezi’ projesinin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutlarım.”
Protokol konuşmaları sonrası ‘Selimiye Sanat Merkezi’ projesi kapsamında oluşturulan müzik grubunun gösterisi izlendi vetören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

Selimiye Sanat Merkezi Projesi
Trakya Kalkınma Ajansı’nın yüzde 80 oranında hibe desteği verdiği proje ile Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ‘Selimiye Kültür ve Sanat Merkezi’ kuruldu. Proje ile sosyo-kültürel imkânlara erişim güçlüğü çeken yaklaşık 150 öğrenci başta olmak üzere, tüm okul öğrencileri kurulan merkezde gerçekleştirilen eğitim ve sanatsal faaliyetlere katılma imkanı buldu.