Yunanistan'a gidecekler dikkat!

Yunanistan'da kamu çalışanlarının genel greve çıkması, bu ülkeye çıkacak olanları mağdur etti. Grev dolayısıyla İpsala ve Pazarkule Sınır kapılarından TIR ve otomobillerinin çıkışlar?

GÜNDEM 20.05.2016 18:53:00 0
Yunanistan

Yunanistan’da kamu personeli genel greve gitmesi Edirne’de Yunanistan’a açılan İpsala ve Pazarkule Sınır Kapılarının geçişlerine kapanmasına neden oldu. Dün sabah başlayan grev nedeniyle sadece araçlar değil yaya geçişlerine de izin verilmiyor. Yunanistan yetkilileri yapılacak grev hakkında Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne verdiği bilgide, grevin İpsala Sınır Kapı’sından büyük araç geçişlerine sadece balık yüklü TIR’lara izin verilirken küçük araç ve yaya geçişlerinde sınırlandırma getirip, acil durumu olanlara izin verileceğini bildirdi. Grevden habersiz olan ve Yunanistan’a gitmek için İpsala ve Pazarkule Sınır Kapısı’na gelenler çıkış yapamayınca dönmek zorunda kaldı. 

Pazarkule Sınır Kapısı karşısından bulanan Yunan Kastanies Sınır Kapısı’nda kamyon çekilerek yolun kapandığı görüldü. İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için  İpsala Sınır Kapısı’na gelen TIR’lar yetkililer tarafından Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na yönlendiriliyor.