El emeği ürünler görücüye çıktı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan kurslarla, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünler, Belediye Kapalı Otopark üzerinde açılan sergide vatandaşların beğenisine sunuldu.

GÜNDEM 20.05.2016 18:53:00 0
El emeği ürünler görücüye çıktı

Makine ve el nakışları, ebru, rölyef, giyim, kırkyama ve dekoratif el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı el emeği ürünlerin yer aldığı serginin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayir, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün eşi Müjgan Karagöz, kurs öğreticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
En esaslı işlerinin eğitim olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, Bir sanayi şehri olan Çerkezköy’ü sağlık ve eğitimde de marka kent yapma hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Halk Eğitimi kampanyası ile büyük yol kat ettik. Amacımız Halk Eğitimi Kurslarının her mahalleye, her caddeye hatta her eve ulaşmasıdır. Bu dönem açtığımız 290 kursa toplam 7 bin 533 kursiyer katıldı. Biz bu rakamların çok daha yukarılara çıkmasını temenni ediyoruz” dedi.
Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından kurs öğreticilerine çiçek, kursiyerlere de başarı belgeleri takdim edildi. Ardından kalımcılar sergiyi dolaştı. Burada kurs öğreticilerinden Gülhis Başaran, Kaymakam Kubilay'a kravat ve bir tablo hediye edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ