Turizmcilere Trakya tanıtıldı

Trakya Kalkınma Ajansı Bölge turizm değerlerinin tanıtımı kapsamında yürüttüğü çalışmalar kapsamında,Trakya Bölgesinin turizm değerlerinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yer alan hedef ül

GÜNDEM 18.05.2016 18:10:00 0
Turizmcilere Trakya tanıtıldı

Trakya Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde düzenlenen METEX etkinliği kapsamında Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, Tunus, Mısır ve Bahreyn’den 25 turizmci katıldı. Kırklareli Demirköy özelinde ve Edirne’de çeşitli destinasyonların tanıtıldığı etkinlikte gala yemeği düzenlendi. İğneada Resort Otel’de düzenlenen gala yemeğine Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Safet Üresin, Kırklareli İl Kültür fizm Müdürü Necmi Asan, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü İrfan Özcan, Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cüneyt Mengü, çok sayıda turizmci, davetliler ve köy muhtarları katıldı.
 

ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLACAK
Katılımcılara seslenen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin,"Biz turizmle ilgili tüm karar mekanizmalarında yerel aktörlere danışmandan, onları sürece katmadan karar vermiyoruz. O yüzden buraya ilgili herkesi davet ettik. Bölgemizin turizm potansiyelinin farklı hedef pazarlarda tanıtılması adına paydaşlarımızla işbirliği halinde bir dizi çalışma yürütüyoruz. METEX organizasyonu da bu çalışmalarımızdan biri. Bugün aramızda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Ürdün, Kuveyt ve Bahreyn’den turizmci misafirlerimiz bulunuyor. Kendilerine İğneada’yı, Longoz Ormanları’nı, Dupnisa Mağarası’nı ve bölgemizdeki diğer turizm destinasyonlarını tanıtacağız. Umuyorum bu tanıtım gezisi bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olacak. Ülkemizin daralan turizm pazarına Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden bir can suyu olmasını temenni ediyorum."dedi.
Üç gün süren organizasyon boyunca Kırklareli, Demirköy, İğneada ve Edirne’deki turizm değerlerini tanıma fırsatı bulan turizmciler, Trakya Bölgesi’nin İstanbul’a yakınlığı ve doğa güzellikleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkeleri için yeni bir destinasyon olabileceğini vurguladı.