İhbarda bulundu, sürgün edildi

TCDD Çerkezköy Lojistik Şefliği'nde, bazı görevlilerin firmalardan para alarak haksız kazanç elde ettiği ve yüklerin boşaltılması sırasında personelin keyfi davrandığı yönünde gelen ihbar mektub

GÜNDEM 17.05.2016 17:56:00 0
İhbarda bulundu, sürgün edildi

TCDD'ye gelen imzasız ihbar mektubunun ardından harekete geçen Teftiş Kurulu Müfettişleri, söz konusu 'rüşvet' ve adı geçen personelin vagonların boşaltımı sırasında kesilen bekleme parasının alındığı modellerde keyfi davrandığı yönündeki iddiaları araştırdı.
Gelen müfettişler, kurumda puantör olarak çalışan Veli Bayır'ın ifadesine başvurdu. Bayır ise ifadesinde, bir firmanın gümrük işlerini yapan kişinin, bahse konu trenin işlemlerini yapmaları için iki kurum personeline 100 lira para verdiğini iddia etti. Ayrıca Bayır, söz konusu firmanın gümrük işlerini yapan kişiyle yaptığı konuşmayı da ses kaydına alarak kaydetti. Bunu da müfettişlere sundu ve 1 sayfalık konuşma yazıya dökülerek rapora girdi. Ayrıca Çerkezköy Lojistik Şefliğinin personelinin tutumu ile ilgili bazı firma çalışanlarından bilgi istendi. Firma yetkilileri ise kurumun personelinden memnun olduklarını ifade eden yazılı beyanda bulundu. 

PARA,İKAZ VE UYARI CEZASI
Teftiş Kurulu Müfettişliği, hazırladığı 23 sayfalık raporunda, isimsiz mektubun Veli Bayır tarafından kaleme alındığı yönünde güçlü bir kanaat oluştuğu, ancak kim tarafından yazıldığının tam olarak açığa kavuşmadığı vurgulandı.Ayrıca alındığı iddia edilen rüşvetin  iddia eden kişi dışında kimsenin görmemesi ve söz konusu tren firmasından haksız kazanç elde edildiği şeklindeki iddianın tam olarak açıklığa kavuşturulmasının mümkün olmadığına yer verildi. Ancak raporda, firma yetkililerinin bazı personele fazla mesaiye kaldığı için ceplerinden ödedikleri paraları firmalardan nakit olarak tahsil etmeleri tasvip edilmediği ve adı geçen 3 personel bu hususta sorumlu bulundu. 4 personel için de maaştan para kesme, ikaz ve uyarı cezaları verildi.

ÜYEMİZ SÜRGÜN EDİLMİŞTİR
Çerkezköy Tren Garı'nın önünde toplanan KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ersin Albuz, beraberindeki Veli Bayır ve sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.   Çerkezköy Lojistik Şefliğinde bazı usulsüzlükler yapıldığını ve üyeleri Veli Bayır'ın haksızlığa uğradığını belirten Albuz, "TCDD Çerkezköy Lojistik Şefliği'nde 'puantör' olarak görev yapan sendikamız üyesi Veli Bayır, Çerkezköy Lojistik Şefliği'nde yürütülen taşıma ve lojistik işlerinde yapılan yolsuzlukların had safhaya çıkması üzerine, kuruma sahip çıkmak adına sendikal refleksimizi göstermiş ve kurum yetkililerine gerekli uyarıları yapmıştır. Buna karşılık olarak kurum, konuyu aydınlatmak üzere çalışmadığı gibi, üyemizi de sürgün  etmiştir. Bu keyfi uygulamalar üzerine söz konusu yolsuzluklar adli makamlara bildirilmiştir.Ne yazık ki kurum soruşturmasında ihbar eden üyemizi sorumluluk bilincinden ödüllendirmek yerine, anlaşılmaz bir şekilde adeta usulsüzlüğü yapanları korurcasına üyemiz Veli Bayır Haydarpaşa Liman İşletmesi Müdürlüğü'ne sürgüne gönderilmiştir. Hatta sürgüne gönderilmesi yetmemiş, 'puantör' olan unvanı 'itfaiye eri' olarak değiştirilmiştir.Bu süreç içinde, Çerkezköy Lojistik Şefliği'nde yük taşıma işlerinde yapılan yolsuzluklarla ilgili olarak üyemizin şikayeti üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır"   

 

Haber / Şaban KARDEŞ